Erişilebilirlik

Şii İsyancılar Yemen'de Kontrolu Arttırıyor


Yemen cumhurbaşkanı Mansur Hadi'nin evinin dışında mevzilenen bir tank
Yemen cumhurbaşkanı Mansur Hadi'nin evinin dışında mevzilenen bir tank

Cumhurbaşkanı Mansur Hadi'nin evini kuşatan isyancıların lideri yolsuzluk ve totaliter yönetime son verilmesini istediklerini açıklarken hükümete karşı yeni eylemlere geçebilecekleri uyarısında bulundu

Yemen’de başkanlık sarayına giren Şii isyancılar Cumhurbaşkanı Abd-Rabbu Mansur Hadi’nin evini de kuşattı ve dışına korumalar yerleştirdi. Hadi’nin evinin içinde güven altında olduğu bildiriliyor.

İran tarafından desteklenen Şii isyancılar başkent Sanaa’da Çarşamba günü kilit noktalarda mevzilenmeye devam ederek kontrolü arttırdı.

İsyancıların lideri Abdül Malik El Houthi televizyonda yaptığı konuşmada Yemen’de yolsuzluk ve totaliter yönetime son verilmesini istediklerini belirtti. El Houthi, hükümetin devrilmesi çağrısı yapmadı ancak hükümete karşı yeni eylemlere geçebilecekleri uyarısında bulundu.

Öteyandan güneydeki Aden kentinde yetkililer isyancıların Hadi yönetimi ve ülke egemenliğine yönelik saldırılarını protesto için hava alanını kapattıklarını bildirdi.

Eylül ayından beri başkent Sanaa’nın büyük bölümü Şii militanların kontrolu altında bulunuyor.İsyancılar Pazartesi sabahı devlet televizyon kanalı ve resmi haber ajansını da ele geçirmişti.

Sanaa ve diğer bölgelerdeki çatışmalar uzun süredir devam ediyor. Şii isyancılar Yemen ordusunun yanısıra Sünni aşiretler veEl Kaide militanlarıyla da savaşıyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG