Erişilebilirlik

Seyahat ve Macera Fuarının Gözdesi Türkiye


Bu yıl 11’incisi düzenlenen ve Amerika’daki seyahat ve turizm sektörünün önemli isimlerini bir araya getiren Washington Seyahat ve Macera Fuarı’nda Türkiye en fazla ilgi çeken turistik ülkeler arasındaydı

Birbirinden farklı kültürlerin, mutfakların, turistik bölgelerin ve seyahat sektörüyle ilgili ürünlerin tanıtılıp, seyahatseverlerin seminerlerle bilgilendirildiği fuara Washingtonlular büyük ilgi gösterdi. Rick Steves, Samantha Brown, Pauline Frommer and Patricia Schultz gibi seyahat dünyasının ünlülerinin de katıldığı fuarda ziyaretçiler, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu, dünyanın dört bir köşesinden birçok ülkenin turizmi konusunda bilgi aldı.

Rick Steves
Rick Steves

Fuarda düzenlenen seminerlerden en büyük ilgiyi çeken turizm ve sehayat programlarının yanısıra bu alandaki kitaplarıyla da tanınan Rick Steves’in semineri oldu. Seminerinde İstanbul’un “Avrupa’da mutlaka görülmesi gereken dört kentten biri” olduğunu belirten Steves, tarihiyle, manzaralarıyla ve konuksever insanlarıyla İstanbul’un turizm anlamında dünyanın en iyi kentlerinden biri olduğunu söyledi. Seminerden sonra seyahatseverler fuarda Türkiye'yi temsil eden Kültür ve Tanıtma Müşavirliği’nin yanısıra THY ve özel bir turizm acentasına yoğun ilgi gösterdi.

Amerika’nın Sesi’ne konuşan acenta yetkilileri, THY’nin hemen hemen dünyanın dörtbir yanından yaptığı aktarmasız uçuşların Türk turizmine büyük katkı sağladığını, kolaylaşan ulaşım sayesinde Türkiye’nin daha da hızlı bir şekilde tanınmasına olanak sağlandığını belirtti.

Amerikan Ulusal Ticaret Dairesi’ne (ITA) bağlı Ulusal Seyahat ve Turizm Ofisi’nin 2014 yılı verilerine göre Amerikalılar’ın yurtdışı seyahatlerinde tercih ettiği ilk üç bölge sırasıyla; Avrupa, Karayipler ve Asya. İlk üç arasında yer almasa da, istatistikler, bir yıl öncesine kadar %13 ile en fazla büyüme kaydeden bölgenin Ortadoğu olduğunu gösteriyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG