Erişilebilirlik

Hakkari'de Şehit Olan 11 Asker İçin Van'da Tören Yapıldı


Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde askeri karakola yapılan saldırı ve sonrasında hayatlarını kaybeden 11 askerin resmi cenaze törenine Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ da katıldı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Gediktepe sınır karakoluna önceki gece yapılan baskın sırasında ölen 11 asker için Van'da yapılan cenaze törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile üst düzeyde sivil ve askeri yetkili katıldı.

Başbakan Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, "Hüznümüz dağlar kadar ama boynumuzu bükmeyeceğiz, hüznümüzü yüreğimize gömecek bugün hainleri sevindirmeyeceğiz," dedi.

Törene, bir kültürel etkinlik nedeniyle Van'da bulunan, Avrupa Birliği üyesi bazı ülkelerin Ankara büyükelçileri de katıldı.

Bu arada dün gece Elazığ'ın Palu ilçesinde PKK ile çıkan çatışmada da bir asker şehit oldu, biri de yaralandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bugün Çankaya Köşkü'nde yapılacak güvenlik zirvesine başkanlık edecek.

Son olaylar üzerine Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu iktidarın Türkiye'yi yönetemediğini ileri sürdü ve "Halkın iradesine başvurmak en güzeli" dedi. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli de erken seçim çağrısında bulundu.

XS
SM
MD
LG