Erişilebilirlik

Seçmenlerin Aklındaki İlk Konu Ekonomi


Seçmenlerin Aklındaki İlk Konu Ekonomi
Seçmenlerin Aklındaki İlk Konu Ekonomi

Amerika’da işsizlik oranı yüzde 10’a yaklaştı. Bugün yapılacak seçimlerde seçmenin aklındaki ilk konu ekonomi olacak.

Tüketici harcamalarının seviyesi sağlıklı bir ekonomide olması gerekenin altında seyrediyor. Sorunlu emlak sektöründe düzelme de yavaş ilerliyor. Amerikalılar hala evlerini kaybetmeye ya da ev taksitlerini ödeyemeyecek duruma düşmeye devam ediyor.

Gallup kamuoyu araştırmasına göre araştırmaya katılanların yaklaşık yüzde 43’ü oylarını ekonomik krizi göz önüne alarak kullanacaklarını söyledi.

Araştırmaya göre seçmenin yüzde 23’ü en önemli konunun sağlık sigortası sistemi olduğunu, yüzde 18’i ise federal hükümetin büyüklüğünden ve gücünden kaygı duyduklarını belirtti.
Geçmiş seçim araştırmalarına kıyasla Afganistan savaşı ve kaçak göçmen konuları seçmenin öncelikli sorunlar listesinde alt sıralarda kaldı.

Cumhuriyetçiler Obama yönetimini ekonomiyi canlandırma paketi, bankaların iflastan kurtarılması ve yeni sağlık reformunun, federal bütçe açığına olumsuz etkisinden sorumlu tutuyor. Demokratlar ise Cumhuriyetçiler’i eski Başkan George W. Bush’un politikalarını canlandırmaya çalışmak ve zenginlere çıkar sağlayan politikalar gütmekle suçluyor.

XS
SM
MD
LG