Erişilebilirlik

Seçmenin Sonuçlara Tepkisi Ne Oldu?


Seçmenin Sonuçlara Tepkisi Ne Oldu?
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:05:18 0:00

Seçmenin Sonuçlara Tepkisi Ne Oldu?

1 Kasım seçiminin geride kaldığı bugünlerde seçmen sandıktan çıkan sonucu bekliyor muydu? Vatandaş çıkan sonuçtan memnun mu, yoksa hayal kırıklığı mı yaşadı? Sokakta nasıl bir Türkiye beklentisi var? Amerika’nın Sesi seçim sonrası sokağın nabzını tuttu.

Vatandaşın seçim sonrası genel olarak siyasi liderlerden beklentileri barış, istikrar ve terörün yok edilmesi. Tek parti iktidarına olumlu bakanların yanı sıra durumdan rahatsız olanlar da var.

Seçim sonrası çıkan tablo hakkında görüşlerini aldığımız Ahmet Yayla, seçim sonrası barış ve istikrar sağlanması konusunda şüpheleri olduğunu söyledi. Yayla, “Türkiye’de şu ana kadar uygulanan ayrıştırıcı politikalara son verilirse, bu memleket muhteşem bir hal alır” dedi.

Ayşe Öztoprak ise seçim sonuçlarını iyi veya kötü diye karara bağlamak için henüz çok erken olduğunu, ancak seçimin farklı sonuçlanacağını beklediklerini belirtti. Öztoprak, Türk gençliği olarak umutsuz olduklarını ve seçim sonucunda hayal kırıklığı yaşadıklarını da söyledi.

Fatma Karahan, siyasi liderlerin kişisel kavgaları bırakıp vatana hizmet etmek için birlikte yol almaları gerektiğini belirtti. Partilerin içindeki çatışmalara dikkati çeken Karahan, “Vatan bizim, toprak bizim neyin mücadelesini veriyorsunuz?” diye rahatsızlığını dile getirdi.

Aysun Yayla, demokrasi ve insan haklarında gelişme olacağına kesinlikle inanmadığını, Türkiye’deki gidişatta bir değişiklik olmayacağını ve süregelen siyasi tavrın değişmeyeceğini düşünüyor.

Orhan Yenilmez ise, seçim sonucunun piyasalara olumlu etki edeceğini düşünüyor. Türkiye’de istikrarın sağlanacağını ve her şeyin daha iyi olacağını savunan Yenilmez, muhalefeti başarısızlıkla suçluyor.

Öğrenci olan ve bu seçimde ilk kez oy kullanan Nezihi Yiğit ise Türkiye’nin içinde bulunduğu karışık ortamdan kurtulacağına ve ekonominin iyiye gideceğine inandığını söylüyor.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG