Erişilebilirlik

Seçim Gününde New York’ta Tansiyon Yüksek


ABD’de seçmenler sabahın erken saatlerinden itibaren oylarını kullanmak için sandık başına gitmeye başladı.

Demokrat aday Hillary Clinton ve Cumhuriyetçi aday Donald Trump ise oylarını kullandıktan sonra elli eyaletten gelecek seçim sonuçlarını New York’taki seçim merkezlerinde izlemeye hazırlanıyor.

Yıllardır ilk kez iki başkan adayının da seçim merkezlerinin New York’ta olması kentte destekçiler arsasında tansiyonu yükseltti.

Seçim sonuçlarını birbirine çok yakın olan yerlerde izleyecek olması kentte güvenlik önlemlerinin en üst düzeye çıkarılmasına neden oldu.

Akşam saatlerinden itibaren gelecek seçim sonuçlarını birbirine çok yakın olan seçim merkezlerinde izleyecek olan partililerin arasında meydana gelecek olaylara karşı, New York Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı yaklaşık beş bin üniformalı polisin yanı sıra binlerce sivil ve federal ajan seçim gecesinde güvenliği sağlayacak.

Kentte meydana gelebilecek toplumsal olaylara karşı özel yetirilmiş polis timleri ve atlı polisler de görev yapacak.

Clinton Chappaqua Trump Manhattan’da oy kullanacak

Demokrat başkan adayı Hillary Clinton, ailesiyle birlikte kent dışında oturduğu Westchester bölgesinin Chappaqua kentinde kullandıktan sonra Manhattan’daki kongre ve fuar merkezi Jacob Javits Center’a gelecek.

Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump’ın şimdiye kadar seçim merkezi olarak kullandığı binanın önünde gecenin geç saatlerine kadar Trump’ a hem destek hem de protesto vardı.
Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump’ın şimdiye kadar seçim merkezi olarak kullandığı binanın önünde gecenin geç saatlerine kadar Trump’ a hem destek hem de protesto vardı.


Manhattan’da oturan Cumhuriyetçi aday Donald Trump’ ın da oyunu kullanmasının ardından rakibi Clinton’ın seçim merkezine bir kaç kilometre mesafede olan New York Hilton Midtown Oteli'ne geleceği bildiriliyor.

New York’ta güvenlik güçleri iki başkan adayının seçim merkezlerinin birbirlerine oldukça yakın olması nedeniyle bölgede bazı cadde ve sokakları kapatacaklarını açıkladı.

New York'ta güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkartıldı.
New York'ta güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkartıldı.



ABD başkanlık seçim tarihinde şimdiye kadar görülmemiş düzeyde güvenlik önlemi uygulanacağını belirten yetkililer kentte tansiyonun yükseldiğini söylüyor

‘New York’ta taşkınlığa izin vermeyeceğiz’

Yetkililer Manhattan’da, iki adayın seçim merkezleri dışında birbirlerine oldukça yakın olan sokak ve caddelerde çeşitli etkinlikler düzenleyeceğini dikkat çekti.

İki adayın destekçileri arasında gerilimin artabileceğini belirten yetkililer, “Seçim gecesi iki partinin taraftarlarını karşı karşıya getirmeyecek bazı önlemler aldık. Taşkınlığa asla izin vermeyeceğiz” dedi.

New York Emniyet Müdürü (NYPD) Carlos Gomez, kentte başkanlık seçimleri nedeniyle alınan güvenlik önlemlerinin en üst düzeye çıkarıldığını belirterek, “ Bu önlemler bugüne kadar alınan önlemlerin iki katı” şeklinde konuştu.

İki adayın da başkanlık zaferini kutlamak için hazırlık yaptığı, seçim sonuçlarının belli olmasının ardından, New York’un simgelerinden ‘Hudson Nehri’ üzerinde görkemli bir havai fişek gösterisine hazırlandığı belirtildi.

ABD’nin önde gelen yayın kuruluşları, CBS, ABC, NBC, FOX ve CNN televizyonları seçim sonuçlarını canlı yayınlayacakları New York stüdyolarını kentte yaşanan başkanlık seçimi için özel olarak ışıklandırdı. Uluslararası ve Amerikan medya mensupları başkanlık seçimlerini izlemek için New York’a akın etti.

Aşırı talep nedeniyle Clinton ve Trump’ın seçim merkezlerine kısıtlı sayıda basın mensubu akredite olabildi. Bir çok yerel ve uluslararası medya mensubu seçimleri iki adayın seçim merkezleri dışında izlemek zorunda kaldı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG