Erişilebilirlik

Savunma ve Havacılıkta Türk-Amerikan İşbirliği Arayışı


Amerika Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Francisco Sanchez Türkiye’ye gidiyor. Müsteşara, 3-7 Aralık tarihleri arasındaki ziyareti sırasında havacılık ve savunma sanayinden 19 firmanın yetkilileri de eşlik edecek.

Heyet temasları sırasında yeni işbirliği alanlarını belirlemeye çalışacak ve uygun koşullardaki şirketlere ticari finansman olanakları sunacak.

Bu ziyaret Türkiye ile Amerika arasındaki ekonomik ve ticari işbirliğini güçlendirme girişiminin bir parçası olarak görülüyor.

Amerika’nın Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone konuyla ilgili açıklamasında, “Başkan Barack Obama’nın, 2009 yılındaki Türkiye ziyaretinden bu yana güçlü siyasi ve savunma ilişkilerimize karşılıklı ticaret ve yatırımları artırarak katkıda bulunuyoruz,” dedi.

Amerikan Büyükelçisi Francis Ricciardone, “2011 yılında Amerika-Türkiye ticaretinde yaklaşık 20 milyar dolar ile yeni bir rekora imza attık. Bu yıl, son 14 yıl içinde ilk kez bir ABD Ticaret Bakanı’nın ve tarihimizde ilk kez bir ABD Ticaret Temsilcisi’nin Türkiye’ye ziyareti gerçekleşmiştir. Bölgesel gerginliklere rağmen, ticaret ve yatırım ilişkilerimiz, Türkiye’nin ekonomik başarılarına dayanarak her zamankinden daha güçlü. Böylece, Başkan Obama’nın ‘halklarımız arasındaki ittifakı ve insanlarımız arasındaki dostluğu yenileme’ çağrısını yerine getiriyoruz,” dedi.

Müsteşar Francisco Sanchez de, “Türkiye, ABD Ticaret Bakanlığı’nca belirlenen öncelikli pazarlar içerisindedir ve Avrupa’da tektir. Her gün daha fazla Amerikan şirketi Türkiye pazarını keşfetmekte ve bu gelişen ekonomide yer almak için ticari ortaklar aramaktadır. Türk şirketleriyle ilişkilerimizi geliştirmek için önde gelen Amerikan savunma ve havacılık sanayi şirketleriyle birlikte Türkiye’ye dönmeyi sabırsızlıkla bekliyorum,“ diye konuştu.

Amerikan ticaret heyeti, 3-5 Aralık tarihlerinde Ankara’yı, 6-7 Aralık’ta ise İstanbul’u ziyaret edecek.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG