Erişilebilirlik

Savunma Bakanı Robert Gates: 'Afganistan'da Yolsuzlukla Mücadeleyi Hükümet Yürütmeli'


Amerika Savunma Bakanı Robert Gates Afganistan’da yolsuzluklarla mücadelenin hükümetin liderliğinde yürütülmesi gerektiğini söyledi. Gates, Kabil’de Afganistan Cumhurbaşkanı Hamit Karzai’yle görüştü.

Batılı ülkelerin desteklediği rüşvetle mücadele birimlerinin Afganistan tarafından idare edilmesi gerektiğini belirten Gates, bu birimlerin uluslar arası güvene sahip olması gerektiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Karzai yolsuzluklarla mücadele edeceğine dair söz vermişti.

Görüşmelerde NATO’nun Afganistan’ın kuzeyindeki Takhar bölgesindeki hava saldırısı da ele alındı. Karzai, bu saldırıda, bir milletvekili adayının ekibinden 10 kişinin öldüğünü, bir başka adayınsa yaralandığını söylüyor.

Askeri operasyonlarda Afgan sivillerin de ölmesi, NATO ve Karzai arasında gerginlik yaratıyor. Karzai Afgan köylerinin üzerinde dün düzenlenen hava saldırılarının sivillerin ölümüne neden olduğunu ve terörle mücadeleye zarar verdiğini söyledi.

NATO Ruştak bölgesinde bir militan liderin konvoyunu hedef alan operasyonda 12 militanın öldürüldüğünü, sivil ölümler olup olmadığının soruşturulduğunu bildirdi.

XS
SM
MD
LG