Erişilebilirlik

Savcı Bharara Sarraf’ın Ağabeyi Muhammed İçin 75 Yıl İstedi


New York’ta yargılanan İran asıllı Türk işadamı Rıza Sarraf’ın davasında savcılık mahkemeye ek bir iddianame sundu.

New York Güney Bölgesi Başsavcısı Preet Bharara tarafından mahkemenin hakimi Richard Berman’a sunulan yeni ek iddianameye suçlu olarak Rıza Sarraf’ın kardeşi Muhammed Sarraf da girdi.

Muhammed Sarraf, ABD’nin çıkarlarına karşı komplo kurmak amacıyla işbirliği yapmak, İran’a karşı uygulanan uluslararası ambargoyu delmek, banka sahteciliği yapmak, kara para aklamak suçlamalarıyla kardeşiyle birlikte aynı davada yargılanacak.

İddianamede Sarraf ailesinin İran Havayolları aracılığıyla kara para akladığı öne sürüldü.

Sarraf ve ağabeyi Muhammed Sarraf aracılığıyla sağlanan kara para trafiğiyle terörist guruplara ekonomik destek sağlandığı belirtildi.

Ağabey Sarraf için yeni duruşma yapılacak

New York Güney Bölgesi Başsavcısı Preet Bharara, ek iddianame de suçladığı Muhammed Sarraf için de 75 yıl hapis cezası istedi. Muhammed Sarraf’ın İran’a, Amerikan finansal sistemini aracı olarak kullanıp yüz milyonlarca dolar aktardığı belirtildi.

Sarraf ailesinin Amerikan finansal sistemi aracılığıyla İran’a olan uluslararası ambargoyu deldiği ve İran merkezli Mahan Havayolları şirketi aracılığıyla Suriye’de muhaliflere karşı savaşan İran kökenli Hizbullah örgütüne maddi çıkar sağlandığı belirtildi.

Sarraf ailesinin Amerikan finansal sistemi aracılığıyla İran olan uluslararası ambargoyu deldiği ve İran merkezli Mahan Havayolları şirketi aracılığıyla Suriye’de muhaliflere karşı savaşan İran kökenli Hizbullah örgütüne maddi çıkar sağladığı belirtildi.

Savcı Preet Bharara, mahkemeye sunulan ek iddianame sonrasında hakkında 75 yıl hapis istenen Muhammed Sarraf’ın suçunun yüzüne okunması için ek bir duruşma yapılmasını talep etti.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG