Erişilebilirlik

Sarraf ve Atilla Aynı Gün Hakim Karşısına Çıkıyor


New York’ta tutuklanan Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın, 10 Nisan’da yapılacak duruşması 24 Nisan'a ertelendi.

Atilla bir yıldır New York’ta tutuklu olarak yargılanan İran asıllı Türk işadamı Rıza Sarraf’la birlikte hareket ederek, ABD'nin İran’a karşı uyguladığı yaptırımları delme, bankacılık sisteminde dolandırıcılık yapma suçlarından 50 yıl hapis ve ağır para cezası istemiyle yargılanıyor.

New York JFK Havalimanında tutuklandıktan sonra, 28 Nisan’da New York Güney Bölgesi Sulh Hakimi James C. Francis’in karşısına çıkan Atilla’yı mahkemenin tayin ettiği geçici bir avukat temsil etmiş, duruşma 10 Nisan’a ertelenmişti.

Atilla’yı New York’un “süper avukatı” savunacak

Mehmet Hakan Atilla
Mehmet Hakan Atilla



Atilla’nın savunmasını Herrick, Feinstein LLP Hukuk firmasının ortaklarından Victor J. Rocco üstlendi.

https://docs.voanews.eu/tr-TR/2017/04/07/ac34b8fc-e057-4ab3-9c1f-74f0ed76f6ee.pdf

Rocco’nun, Atilla’nın savunma avukatlığını üstlenmesiyle ilgili resmi başvuru dilekçesi dün dava dosyasına girdi.

https://docs.voanews.eu/tr-TR/2017/04/07/4dcc4625-c7a7-4551-b950-956242e9bed9.pdf

Atilla’nın savunmasını üstlenen Rocco, beyaz yakalıların davalarında yaptığı savunmalarıyla ünlendi. Rocco’yu, Thomson Reuters haber ajansı New York’un süper avukatlarından biri olarak tanımlamıştı.

Avukat Rocco, bugüne kadar çok sayıda yolsuzluk ve vergi usulsüzlüğü gibi davalarda savunduğu beyaz yakalıları aklamayı, cezalarında büyük indirimler almayı başardı.

Atilla’nın savunma avukatı, davayla ilgili ilk hamlesini yapılacak ikinci duruşmanın tarihine itiraz ederek yaptı. Rocco, Hakim Francis’e sunduğu dilekçede daha önce 10 Nisan olarak belirlenen mahkeme tarihinin iki hafta sonrasına ertelenmesini istedi.

Rocco, Atilla’nın kefaletle serbest bırakılarak tutuksuz yargılanmasını isteyecek

Atilla’nın duruşmasının 24 Nisan’da yapılmasını mahkemeden talep eden Rocco, savcılık makamıyla da görüştüklerini Atilla’nın duruşmasının 24 Nisan’a ertelenmesine savunma makamından da bir itiraz gelmediğini belirtti.

Hukuk kaynakları Atilla’nın avukatı Rocco’nun erteleme isteğinin müvekkilinin kefaletle serbest bırakılıp tutuksuz olarak yargılanmasını sağlamak için yapacağı başvuru için zaman kazanmak isteği olarak belirttiler.

Sarraf da 24 Nisan’da hakim karşısına çıkıyor

İran asıllı Türk işadamı Rıza Sarraf da 24 Nisan’da New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde yeniden hakim karşısına çıkacak. Sarraf’ın, iki yeni avukatı New York eski Belediye Başkanı Rudolph Giuliani ile ABD eski Adalet Bakanı Michael Mukasey'in Sarraf davasında “çıkar çatışması” iddiaları için hakim Richard Berman’ın sorularını yanıtlayacak.

Aynı hapishanede kalan, aynı suçlardan yargılanan, Sarraf ve Atilla ikilisi aynı gün, aynı binada iki ayrı duruşma salonunda hakim karşısına çıkacak.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG