Erişilebilirlik

Sarraf 50 Milyon Dolarlık Kefalet Başvurusunda Bulundu


Rıza Sarraf
Rıza Sarraf

New York Güney Bölgesi Savcısı Preet Bharara tarafından hakkında hazırlanan iddianame sonrasında iki ay önce Miami’de yakalandıktan sonra New York’ta hakim karşısına çıkan Rıza Sarraf’ın kefaletle serbest bırakılma talebi mahkemeye sunuldu.

Sarraf’ın avukatları Benjamin Brafman, Marc Agnifilo, Joshua Krishner aracılığıyla mahkemeye sunulan kefaletle serbest bırakılma talebi 22 sayfadan oluşan ayrıntılı bir belge içeriyor. Avukatlar, 10 milyon doları nakit olarak sağlanmak koşuluyla 50 milyon dolarlık teminat karşılığında müvekkillerinin tutuksuz yargılanmasını talep ediyor.

Sarraf’ın avukatları aracılığıyla yaptığı başvuru önce New York Güney Bölgesi Savcılığı'na verildi. Sarraf’ın avukatlarıyla bir araya gelen Savcı Preet Bharara ve yardımcıları yapılan kefalet teklifini kabul etmedi. Sarraf’ın avukatları tekliflerinin iddia makamı tarafından kabul edilmemesinin ardından tekliflerinin değerlendirilmesi için mahkemeye başvurdu.

New York Federal Mahkemesi'nin kefalet başvurusunu değerlendirdiği öğrenildi. Hukukçular, en kısa süre içerisinde mahkemenin kefalet talebini değerlendireceğini, alacağı karar çerçevesinde hakimin ve tarafların katılacağı bir konferans, toplantı ya da Sarraf’ın da katılacağı bir kefalet duruşması kararı alınabileceğine işaret ettiler.

'Kendine özel cezaevinin parasını öder'

Kefalet paketinde Sarraf’ın varlıklı olduğu, mahkemenin de uzlaşacağı azami güvenlik şartlarına sahip bir evi özel cezaevine dönüştürüp parasını ödeyebileceği belirtildi. ABD’de bu tür önemli davalardan çeşitli örnek kararlar, kefalet istemiyle ilgili bu başvuruya eklendi.

Avukatları Sarraf için hazırladıkları kefalet paketinde, mahkemenin müvekkillerinin ev hapsine çıkartılması yönünde karar alması durumunda, evin en az iki federal güvenlikle devamlı korunacağını ve bunun bedelinin de Sarraf tarafından ödeneceğini belirttiler.

New York’ta elektronik prangalı ev hapsi

Ev hapsi sırasında Sarraf’ın GPS aracılığıyla takip edilip New York bölgesi sınırları içerisinde kalacağı taahhüt ediliyor. Mahkeme heyetinin kabul etmesi halinde Sarraf’ın GPS sistemiyle takip altında tutulacağını belirten avukatlar, müvekkillerinin evinden yalnızca duruşmalar, sağlık ve dini nedenler gibi insani sebeplerle çıkabileceğini belirttiler.

'Sarraf’ın böbreğinde tümör var' iddiası

Mahkemeye sunulan kefalet başvurusunda Rıza Sarraf’ın sağlık durumuyla ilgili bilgilere de yer verildi. Sarraf’ın ciddi sağlık sorunlarıyla boğuştuğu, böbreğinde tümör, midesinde ülser ve bağırsaklarında da hastalık olduğu belirtildi. Ciddi sağlık sorunlarıyla boğuştuğu iddia edilen Rıza Sarraf’ın kefaletle serbest bırakılarsa tedavisinin de yapılacağı vurgulandı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG