Erişilebilirlik

Sarkozy’ye Polis Baskını


Cumhurbaşkanlığı koltuğunu kaybettikten sonra dokunulmazlığı kalkan ve eşi Carla Bruni ile Kanada’ya tatile çıkan Nicolas Sarkozy’nin evini ve bürosunu mali şube polisleri bastı.

L’Oreal soruşturmasını yürüten Bordeaux soruşturma hakimi Jean Michel Gentil’nin talimatı üzerine sayıları onu aşkın mali polis, Carla Bruni’nin Paris’teki Montmorency Villası’na, Sarkozy’nin de dahil olduğu “Arnaud, Claude ve Ortakları” avukatlık bürosuna ve cumhurbaşkanlığı sona erdikten sonra Sarkozy’ye tahsis edilen yeni bürosuna baskın düzenledi. Sarkozy’nin 2007’deki seçim kampanyası sırasında kozmetik devi L’Oreal’in patronu Liliane Bettencourt’tan zarf içinde kayıt dışı yardım aldığı iddiasını araştıran Bordeaux hakimliği, Sarkozy’nin bu parayı aldığına dair iki tanık ifadesine ilişkin delil araştırıyor.

Bettencourt’ların muhasebecisi Claire Thibout, 2007 yılında Sarkozy’nin kampanya mali sorumlusu Eric Woerth’e 150 bin Euro verdiğini söylemiş bu ifade telefon kayıtları ve tanıklarca da yinelenmişti. Hakim Gentil, daha önce de Bettencourt ve servetini yöneten finans uzmanı Patrice de Maistre’in ev ve bürosuna baskın düzenlemişti. Hakim Gentil’nin bu baskının ardından Sarkozy’yi ifade vermek üzere çağırması ise an meselesi.

Korumaları şahit gösterdi

Baskın üzerine olay yerine gelen Sarkozy’nin avukatı Thierry Herzog, müvekkilinin ailecek Kanada’ya tatile çıktığını açıkladı. Herzog, “Müvekkilim, 2007’deki ajandası da dahil, hakimin talep ettiği tüm belgeleri kendisine gönderdi. Bu yapılan baskınlar gereksiz. Üstelik Sarkozy’nin bütün ziyaretlerine korumaları şahit olmuştur. Bu polislerin kimliklerini vermek için hakime yeniden yazdık” dedi. Herzog, Sarkozy’nin Andre Bettencourt ile yalnızca bir kez 24 Şubat 2007’de evinde görüştüğünü, bunun dışında hiçbir görüşme olmadığını vurguladı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG