Erişilebilirlik

Sarkozy'den Euro'ya Destek


Sarkozy'den Euro'ya Destek
Sarkozy'den Euro'ya Destek

İsviçre’nin Davos kentindeki Dünya Ekonomik Forumu’na katılan Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Euro’nun geleceğiyle ilgili kaygıları gidermeye çalıştı.

Hükümet ve iş çevrelerine seslenen Sarkozy, kendisiyle birlikte tüm Avrupalı liderlerin Euro’ya desteği kesmeyeceğini söyledi. Euro’yu Avrupa’nın bütünlüğünün merkezi olarak tanımlayan Sarkozy, bu paranın ortadan kalkmasının etkilerinin felaket boyutlarında olacağını vurguladı.

Almanya ve Fransa, Avrupa’nın içinde bulunduğu mali krizden çıkmasına öncülük eden iki ülke oldu. Ancak Yunanistan ve İrlanda’nın yaşadığı büyük mali kriz ve Avrupa Birliği’nin bu ülkelere yüz milyarlarca dolarlık yaptığı yardımlar, Euro’yu önemli ölçüde sarstı.

Yatırımcılar, Avrupa Birliği’nin iki üyesi İspanya ve Portekiz’in de ekonomilerinin tehlikede olduğu uyarısında bulunuyor.

Davos toplantısına katılan Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, daha önceki yorumlara prim vermediğini ve ülkenin borcunu yeniden yapılandırma talebinde bulunmayacaklarını söyledi. Papandreu, hükümetinin krizi kontrol altında tutacak kemer sıkma önlemlerini aldığını ve yeniden ekonomik büyümeye geçebileceklerini söyledi.

XS
SM
MD
LG