Erişilebilirlik

Sandy Kasırgası Başkan Adaylarının da Planlarını Bozdu


Başkan adayları yaklaşan Sandy Kasırgası yüzünden bazı kampanya faaliyetlerini iptal etti.

Cumhuriyetçi Partili başkan adayı Mitt Romney ve Başkan Yardımcısı Joe Biden, kasırganın karaya vuracağı Virginia eyaletinin Virginia Beach kentindeki konuşmalarını iptal etti. Biden’ın Virgina Beach’te bugün (Cumartesi), Romney’in de yarın (Pazar) konuşma yapması planlanıyordu.

Bu arada Başkan Barack Obama, oyunu erken kullanan ilk Amerikan başkanı oldu. Obama oyunu kayıtlı olduğu Illinois eyaletinin Chicago kentinde yaptı.

Sandy Kasırgası, seçim yetkilileri tarafından da dikkatle izleniyor, çünkü kasırganın bugünlerde başlayan erken oy verme işlemlerini de etkileyebileceği belirtiliyor.

Romney'den Ekonomi İçin 'Cesur Değişim' Vaadi

Cumhuriyetçi Partili aday Romney, ekonomik durgunluğu yeniden canlandırmak için “cesur değişimler” vaadinde bulunuyor. Dün Iowa eyaletinde konuşan Romney, Başkan Obama’nın son üç tartışmada ekonomiye yönelik hiçbir yenilik önermediğini savundu.

Ancak Amerikan hükümeti dün, gayrı safi yurtiçi hasılanın üçüncü çeyrekte yüzde 2 büyüdüğünü bildirdi. Büyüme oranı tahminlerin üzerinde olsa da ağır olarak değerlendiriliyor. Bununla birlikte uzmanlar bu oranın ağır da olsa istikrarlı büyümeye işaret ettiğini belirtiyor.

Beyaz Saray ekonomi başdanışmanı Alan Krueger, yüzde 2’lik büyümenin ekonominin doğru yönde gittiğinin yeni bir kanıtı olduğunu açıkladı, ama daha fazla yapılması gereken işler olduğuna dikkati çekti.

Obama: 'Romney'in Planı Yap-Boz Gibi'

Başkan Obama ise Romney’in ekonomi planını “yap-boz”a benzetti ve bu planın ulusal borç hanesine trilyonlarca dolar ekleyeceğini savundu.

6 Kasım seçimlerine on gün kala iki başkan adayı kamuoyu yoklamalarında başa baş görünüyor.
XS
SM
MD
LG