Erişilebilirlik

Sanders’ın Destekçileri Clinton’a Tepkili


Demokrat Parti’nin başkan adaylığını Hillary Clinton’a kaptıran Bernie Sanders, destekçilerinden Kasım seçimlerinde Clinton’a oy vermelerini istedi. Ancak Sanders’ın destekçileri Clinton’ı yuhaladı ve “Biz Sanders’ı istiyoruz” dedi.

Sanders’ın destekçilerinin bu tepkisi, delegelere ve Demokrat Parti liderliğinin Sanders’ın kampanyasını baltalamaya yönelik basına sızan e-postalara olan kızgınlığı ortaya koyuyor.

Demokrat Parti’nin Genel Başkanı Debbie Wasserman Schultz, e-postaların ortaya çıkmasından sonra, Philadelphia’daki parti kongresi başlamadan bir gün önce istifa etti.

Philadelphia’da destekçilerine konuşan Sanders, Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump’a yüklendi. Sanders, Trump için ‘yenilmesi gerekli olan ülkenin geleceği için tehlikeli biri’ ifadesini kullandı. Sanders, Hillary Clinton’ı seçmemiz gerek deyince, salonda bulunanların bazılarından yuhalama geldi.

Dinleyicileri sakinleştirmeye çalışan Sanders, “Yaşadığımız gerçek dünya bu, Trump zorba ve kışkırtıcı” dedi. Kalabalıktan bazıları bu sözler üzerine “Hillary de” şeklinde karşılık verdi ve biri “Hillary seçimi çaldı” diye bağırdı.

CNN/ORC’nin yaptığı kamuoyu yoklamasına göre Trump yüzde 48 oy oranı ile Clinton’ın 3 puan önünde. 22-24 Temmuz arasında yapılan araştırmanın hata payının yüzde 3.5 olduğu belirtildi.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG