Erişilebilirlik

San Fransisco'da Düşen Kore Uçağında 2 Kişi Öldü


Güney Kore havayolu şirketi Asiana’ya bağlı Boeing 777 jet uçağı 300 yolcusuyla San Francisco’da acil iniş sırasında yere çakıldı. İki kişinin öldüğü, 180’i aşkın kişinin yaralandığı bildiriliyor.

Ölenlerin uçağın arka bölümünde oturan iki Çinli gençkız olduğu açıklandı. Yolcuların çoğunun Çinli, Güney Koreli ve Amerikalı olduğu belirtiliyor.

Şangay’dan kalkan ve Seul’e uğrayan uçağın San Francisco üzerinde acil iniş talebinde bulunduğu bildirilmişti.
Görgü tanıkları Boeing 777 uçağının piste kötü bir açıyla yaklaştığı, bir süre kendi çevresinde dönerek piste çakıldığı , ilk olarak kuyruğunun koptuğunu söylüyor.
İnişten sonra yoğun dumanların yükseldiği uçak ardından enkaz haline gelmeden önce havaalanı kurtarma görevlilerince derhal tahliye edildi.

Uçaktan kurtulan yolculardan bazıları uçaktan çıkar çıkmaz enkazın ve kurtarma operasyonunun fotoğraflarını çekti görüntüleri sosyal medyada paylaştı.
Televizyonlardaki görüntüler, uçağın alt arka kısmının sürtünmeden dolayı kısmen aşındığını, kuyruk kısmının koptuğunu, üst kısmının yandığını, kanatlarının kırıldığı ve iniş takımlarının parçalandığını gösteriyor. Ayrıca videolarda uçağın ikinci motoru da görünmüyor.

Amerikan Ulusal Uçuş Güvenliği Dairesi yetkilileri incelemelerde bulunmak üzere kaza mahalline gitti. Uçağın bulunan iyi durumda kara kutuları ise inceleme için Washington’a getirildi. Uçağın kuleyle iletişim bilgilerinin dinlenmesi sonucu acil iniş nedeninin ortaya çıkması bekleniyor.

Asiana Hava Yollarının Genel Müdürü Seul’da düzenlediği basın toplantısında kazaya mekanik bir arıza ya pilot hatasının yol açtığını sanmadığını açıkladı.

STÜDYO VOA

BM’den Gazze’de ‘kıtlık’ uyarısı – 18 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG