Erişilebilirlik

Samsung Galaxy Note 7 Üretimini Durdurdu


Samsung, Galaxy Note 7 üretimini tamamen durdurduğunu açıkladı. Durdurma kararı, baterilerin yandığına dair haberlerin ardından şirketin Galaxy Note 7 satışını durdurduğunu açıklamasından bir gün sonra alındı.

Güney Kore şirketi, kararına gerekçe olarak müşterilerinin güvenliğini gösterdi.

Hatalı telegonlarla ilgili şikayetler ve soruna yaklaşım tarzı nedeniyle şikayetler alan Samsung, müşteri güvenini yeniden kazanmaya çalışıyor.

İlk geri çağrının ardından şirket, akıllı telefondaki baterilerde üretim hatası tespit ettiğini açıklamıştı.

Şirket, daha güvenli olduğu belirtilen yeni Note 7’lerin nakliyesine başlandığını belirtmişti. Ancak değişmiş Note 7’lerin bile alev aldığına dair haberler alınmaya başlandı. Samsung, bunun üzerine satışları durdurdu.

Amerika ve Güney Kore’deki yetkililer iyileştirilmiş daha güvenli baterilere sahip Note 7’lerin neden alev aldığını araştırıyor. Güney Kore Güvenlik Dairesi’nden bir yetkili yenilenmiş telefonların orijinal Note 7’lerinkinden farklı bir problemi olabileceğini söyledi.

Samsung hisseleri düştü

Samsung hisseleri Seul’de yüzde 8 düştü. Bu, 2008’deki mali krizden sonraki en büyük düşüş. Bu, şirketin Note 7 üretimini durdurduğunu açıklamasından önce gerçekleşti.

Çin de Samsung’un, ülkedeki bütün Galaxy Note 7’leri geri çağıracağını belirtti.

Samsung, ya müşterilere telefonun fiyatını ya da Note 7 yerine bir başka Samsung telefonu verecek.

Samsung Eylül ayında yaptığı açıklamada Çin’deki Note 7’lerin gelişmelerden etkilenmeyeceğini çünkü baterilerinin farklı bir yerden ATL’den geldiğini belirtmişti. Samsung, Eylül’de 1858 Note 7’yi geri çağırmıştı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG