Erişilebilirlik

Suriyeli İsyancılar Geçici Hükümet Kurmaya Hazırlanıyor


Suriye Muhalefet Güçleri Milli Koalisyonu, isyancıların ele geçirdikleri bölgelerde geçici hükümet kurma planlarını açıkladı.

Açıklama bugün Kahire’de Suriye Devlet Başkanı Beşar Esat’la barış görüşmeleri yapılması konusunun gündeme geldiği bir toplantıdan sonra bir muhalefet sözcüsü tarafından yapıldı.

Sözcü, koalisyonun 2 Mart’ta İstanbul’da buluşarak başbakanını seçeceğini söyledi.

Ülkede şiddet son hızıyla devam ederken, Beşar Esat açıklama konusunda bir yorum yapmadı.

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü Halep’te bir füze saldırısı sonucu 12 kişinin öldüğünü çok sayıda kişinin de yaralandığını bildirdi. Ölü sayısının artmasından kaygı duyuluyor.

İki günde 80'in üzerinde ölü

Suriye’nin başkenti Şam’da iktidardaki Baas Partisi’nin merkez binasına dün düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 83'e yükseldi. Saldırıda, 200’ü aşkın kişi de yaralandı.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlem tarafından verilen bilgilere göre bombalı bir araçla düzenlenen saldırıda ölenlerin çoğu sivil. Kayıplar arasında güvenlik görevlileri de bulunuyor.

Saldırıyı üstlenen olmadı. Suriye’deki resmi yayın organları, kentin en kalabalık mahallelerinden biri olan el Mazra’daki saldırıyı, “teröristlerin bombalı eylemi” olarak tanımladı.

Rus haber ajansları da saldırıda, Rus Büyükelçilik binasının camlarının kırıldığını açıkladı.

Bu arada Suriyeli muhalifler bugün Kahire’de toplanıyor. Toplantıda Şam rejimi ile barış görüşmeleri yapılması planı ele alınıyor.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG