Erişilebilirlik

Şam'da Yeni Bombalı Saldırı


Suriye devlet medyası Şam’da bir güvenlik tesisinin yakınında iki bomba patladığını ve dört kişinin yaralandığını bildirdi.
Saldırının sorumluluğunu Özgür Suriye Ordusu üstlendi.
Devlet medyası Şam’ın Ebu Rummaneh semtinde meydana gelen patlamayı terör eylemi olarak tanımlayarak kınadı.

Öteyandan Suriye hükümeti Cumartesi akşamı Şam’ın bir banliyösünde bir araca yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 15 kişnin öldüğünü açıkladı. Şam ve banliyöleri son aylarda bir dizi bombalı saldırıya sahne oluyor.

Muhalif eylemciler Pazar günü Suriye ordusunun bazı illerin isyancıların kontrolündeki bölgelerini bombaladığını bildirdi.

Bu arada Cumartesi günü isyancıların bir hava savunma tesisini ele geçirdiğini ve askeri bir hava üssüne de saldırı düzenlediği haber verildi.
Merkezi İngiltere’deki Suriye İnsan Hakları Gözlem örgütü, isyancıların Deyrezzur ilindeki El Bukemal kentinde bulunan üslere saldırdığını önesürdü.
Örgüt, isyancıların hava savunma tesisindeki 16 personeli de esir aldığını açıkladı.
Suriye İnsan Hakları Gözlem örgütünün yetkililerinden Rami Abdülrahman, Fransız haber ajansına yaptığı açıklamada hava savunma tesisinin ele geçirilmesinin kendileri açısında önemli bir başarı olduğunu söyledi. Örgüt ayrıca Hamdan askeri üssüne saldırı sırasında da büyük çatışmalar çıktığını bildirdi. Ancak Suriye devlet medyası, Hamdan hava üssüne saldırının püskürtüldüğünü bildiriyor.

Suriyeli isyancılar bir süredir hava kuvvetlerini hedef almaya çalışıyor.
İsyancılar birkaç gün önce de Halep ve İdlib arasında bulunan Taftanaz hava üssüne saldırmıştı.
Suriyeli yetkililer 17 aydır devam eden ayaklanmada, Suriye, Katar, Amerika ve Türkiye’yi “teröristler” diye tanımladığı isyancılara yardım etmekle suçluyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG