Erişilebilirlik

Şam'da Bombalı Saldırı:13 Ölü


Suriye devlet Başkanı Beşar Esad ve uluslararası barış temsilcisi Lakhdar Brahimi Şam'da görüşürken
Suriye devlet Başkanı Beşar Esad ve uluslararası barış temsilcisi Lakhdar Brahimi Şam'da görüşürken
Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği’nin özel temsilcisi Lakhdar Brahimi Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşürken Şam’da bombalı saldırıda 13 kişi öldü.

Esad, Brahimi’ye siyasi çözüm için isyancılara dışardan silah akışının mutlaka durması gerektiğini söyledi.
Resmi haber ajansı SANA’ya göre Esad “Suriye , egemenliğine saygı gösteren ve yabancı müdaheleyi reddeden siyasi çözüm çabalarını desteklemeye hazırdır. Ancak bunun için halen Suriye’deki teröristleri silahlandıran ve barınak sağlayan ülkeler bu eylemlerine son vermelidir” şeklinde konuştu.

Görüşme sonrası ayrıntılı bilgi vermeyen Brahimi, Suriyeli yetkilileri dört günlük Kurban Bayramı’nda ateşkes yapmaya ikna etmeye çalışıyor. Ateşkes önerisi geçen hafta Azerbaycan’da bir araya gelen Başbakan Recep ¬Tayyip Erdoğan ve İran Devlet Başkanı Mahmud Ahmedinejad’dan gelmişti. Brahimi, çatışmalara kısa bir süre de olsa ara verilmesinin, 19 aydır süren çatışmaların tamamen bitmesine yardım edeceğini; taraflar arasında güven arttıracağını savunuyor.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da Suriye ordusu ve isyancı güçler arasında ateşkes çağrısında bulunmuştu.
Geçen Nisan ayında taraflar arasında kısa süreliğine sağlanan ateşkes başarıya ulaşmamıştı. Bunun ardından o dönem uluslararası temsilci görevindeki eski BM Genel Sekreteri Kofi Annan istifa etti.

Öteyandan Şam’ın merkezinde Bab Touma adlı Hristiyan mahallesinde bir polis karakolu önünde bomba yüklü bir araç patladı. Patlama sonucu ilk belirlemelere göre 13 kişi ölürken 29 kişi de yaralandı

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG