Erişilebilirlik

Yemen'de 5 Kişi Öldürüldü


Yemen'de 5 Kişi Öldürüldü
Yemen'de 5 Kişi Öldürüldü

Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih, başkent Sanaa’da çıkan şiddet olaylarıyla ilgili soruşturma açılmasını emretti.

Görgütanıklarına göre Salih yandaşları, Perşembe günü yönetim devri anlaşmasını protesto eden göstericilere ateş açarak beş kişiyi öldürdü. Göstericiler anlaşmanın Salih’e yargı dokunulmazlığı tanıyan maddesini protesto ediyordu.

Resmi haber ajansı SABA’ya göre Salih ölüm olayını kınadı ve Yemen’de barışa karşı çıkan kuvvetler ve yabancı unsurları sorumlu tuttu.

Çarşamba günü Salih ve muhalefet liderleri Yemen devlet başkanının yönetimi yardımcısı Abd-Rubbu Mansur Hadi’ye devretmesini öngören anlaşmayı imzalamıştı.

Suudi devlet televizyonu Riyad’da düzenlenen törende Salih’i Suudi Arabistan Kral Abdullah ve Veliaht Prens Neyef ile birlikte anlaşmayı imzalarken gösterdi.

Salih, Konsey’in sunduğu plan üzerinde geçmişte üç kez anlaştığını duyurmuş, ancak daha sonra imzalamaktan vazgeçmişti.

Yemen’de göstericiler yaklaşık 10 aydır Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih’in istifasını istiyor. Salih, 33 yıldır Yemen’i yönetiyor. Ancak ülke Salih karşıtları ve yandaşları arasında bölünmüş durumda.

Hükümet aleyhtarı gösterilerle boğuşan Yemen, bir yandan da el Kaide’nin ülkenin güneyinde düzenlediği şiddet olaylarına hedef oluyor

XS
SM
MD
LG