Erişilebilirlik

Salih, Yemen'den Ayrıldı


Salih, Yemen'den Ayrıldı
Salih, Yemen'den Ayrıldı

Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih, Amerika’da tedavi görmek için ülkesinden ayrılırken geri dönüp partisinin başına geçme sözü verdi.

Amerikalı yetkililer, Salih'in kısa bir süre tedavi için Amerika'da kalmasına izin verileceğini bildirdi.

Yetkililer, Salih’in uçakla Umman’a gittiğini , Amerika’ya geçmeden önce burada kısa bir süre kalacağını açıkladı. Salih, Haziran’da başkanlık sarayına düzenlenen roket saldırısında ağır yaralanmış, aylarca Suudi Arabistan’da tedavi görmüştü. Yemen devlet başkanı daha önce de Amerika’da tedavi görmek istediğini söylemişti.

Devlet medyasına göre Salih, veda konuşmasında 33 yıllık iktidarı sırasında işlediği hatalardan ötürü Yemen halkından özür diledi.

Bu arada binlerce kişi aynı gün başkent Sanaa’da düzenledikleri gösteride Salih’e yargı dokunulmazlığı tanıyan yasayı protesto ederek eski devlet başkanının yüzlerce kişinin ölümüne yol açma suçundan yargılanmasını istedi.

Salih, geçen kasımda Körfez İşbirliği Konseyinin planını imzalayarak görevden çekilmeyi ve yetkilerini yardımcısı Abid Mansur Hadi’ye devretmeyi kabul etmişti. Hadi, Şubat’ta yapılacak seçimlere kadar görevde kalacak.

XS
SM
MD
LG