Erişilebilirlik

Salih Müslim'den Yakalama Kararına Tepki


Türk hükümetinin hakkında yakalama kararı çıkardığı PYD Lideri Salih Müslim hakkındaki suçlamaları reddetti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan sert eleştirilerde bulundu.

Amerika’nın Sesi Kürtçe Yayın Bölümü’nün sorularını yanıtlayan Salih Müslim, “Bizim Ankara saldırısıyla hiçbir ilgimiz yok. Herkes de bunu biliyor. Türkiye’de hukuk yok, padişah fermanıyla yönetiliyor. Mahkemeler bu fermanlarla yönetiliyor, bu yüzden de kimse artık ciddiye almıyor,” dedi.

Salih Müslim, Suriye’nin dışında hiçbir emelleri, hiçbir faaliyetleri olmadığını söyledi, “Biz halkımızı korumaya çalışıyoruz,” dedi.

Anadolu Ajansı'na göre, Türk hükümeti, aralarında PYD lideri Salih Müslim’in de olduğu 48 kişi hakkında tutuklama kararı çıkardı.

Ajans, tutuklama kararlarının Şubat ayında Ankara’da düzenlenen bombalı saldırıyla ilgili olduğunu da yazdı. 29 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı PKK ile bağlantılı TAK üstlenmişti.

Listede Avrupa’da yaşayan Zübeyir Aydar ve Remzi Kartal ile Kuzey Irak’ta olduğu düşünülen PKK’nın 3 üst düzey ismi (Cemil Bayık, Murat Karayılan ve Fehman Hüseyin) ve PYD lideri Salih Müslim bulunuyor.

Ankara PYD’nin PKK ile bağlantısı olduğunu belirtiyor.

Erdoğan’dan Menbiç açıklaması

Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin desteklediği Özgür Suriye Ordusu’nun El-Bab’ı almaya yakın olduğunu ve bunun gerçekleşmesinin ardından Menbiç’e doğru ilerleneceğini söyledi.

Kürt güçler sene başında IŞİD’i Menbiç’ten çıkartmıştı. Türkiye, Kürt güçlerin bölgeyi terkedeceklerine dair kendilerine söz verildiğini belirtmişti.

Erdoğan, “Neden Münbiç’e gideceğiz, çünkü PYD ve YPG orada,” dedi.

Cumhurbaşkanı, “Bazılarının çekildiğini söylüyorlar fakat tamamının çekilmesini istiyoruz,” dedi.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG