Erişilebilirlik

Salih Müslim’den Türkiye’ye Eleştiri


Kürt Demokratik Birlik Partisi PYD’nin lideri Salih Müslim, Avrupa Parlamentosu’ndan bir grup milletvekilinin davetiyle gittiği Brüksel’de, Türkiye’ye sert çıktı.

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde süren operasyonlarını eleştiren Müslim, Ankara’nın bunu planlı olarak yaptığını söyledi. Müslim, “Cerablus ve Rojava’daki Türk işgali aniden gelişen bir olay değil. Türk hükümetinin projeleri vardı, Rojava ve Suriye’yi kendi anlayışlarına göre modern imparatorluğun parçası olarak görüyorlar, bu nedenle bunu yapmayı planlıyorlardı ve IŞİD’e yardım ediyorlar” dedi.

Müslim, Türklerin, Suriye hükümetinin ve İranlıların, bölgede yaşayanlar tarafından kurulan demokratik yönetim şeklini yıkmak istediğini de iddia etti.

Salih Müslim, “Rojava’da kurduğumuz model çok demokratik ve Ortadoğu için ilk model olabilir, bu yüzden Türk hükümeti, Suriye hükümeti ve İranlılar bu modeli yıkmak istiyorlar. Çünkü Rojava’daki bileşenler, Suriyeliler, Kürtler, Süryaniler binlerce yıldır orada yaşıyorlar, onlar bu modeli yıkmak istiyor” dedi.

Rojava bölgesi, Suriye’nin kuzeyinde Jazira, Kobani ve Afrin’i içine alıyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG