Erişilebilirlik

“Saldırı problemin çözümüne yönelik umutlarımızı yok etti”


ABD'nin California eyaletinin Los Angeles kentinde düzenlenen Kamu Diplomasisi Konferansı'na katılan Türk heyeti Ermeni bir grubun saldırısına uğradı.
ABD'nin California eyaletinin Los Angeles kentinde düzenlenen Kamu Diplomasisi Konferansı'na katılan Türk heyeti Ermeni bir grubun saldırısına uğradı.

ABD'nin California eyaletinin Los Angeles kentinde Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ve USC Annenberg İletişim ve Gazetecilik Okulu Kamu Diplomasisi Yüksek Lisans programı tarafından ortaklaşa düzenlenen Kamu Diplomasisi Konferansı sırasında Ermeni bir grup, Türk heyetine sözlü saldırıda bulundu.

Konferansın sona ermesinin hemen ardından, Türkiye'nin Los Angeles Din Hizmetleri Ataşesi İsmail Demirezen, YEE Başkanı Şeref Ateş ve O3 Medya Yöneticisi Saner Ayar, dışarıda bulunan göstericilerin fiziksel ve sözlü saldırısına uğradı.

Saldırıya dair görüntüler sosyal medyada paylaşıldı ve olay büyük tepki çekti.

Saner Ayar
Saner Ayar

Saldırıya uğrayan isimlerden O3 Medya Yöneticisi Saner Ayar, VOA Türkçe’ye yaptığı açıklamada çok üzgün olduğunu belirterek barışçı iletişimin sağlanabilmesini temenni ettiğini vurguladı.


Ayar, “Enseme 3-4 yumruk aldım. Çantamda laptopum kırılmış, önemli değil ki onların hepsi o üniversite öğrencisi çocuklara feda olsun. Onları yapan onlar değil. Fiziki olarak hiçbir acı hissetmedik. Ama o genç çocukların bu kadar doldurulmuş olması, bu kadar kin ve nefretle dolu olması, bu problemin çözümüne dönük umutlarımızı yok etti. Beni tanısan seversin diye bir cümle var hayatta, hani bir tanımaya çalışalım ya birbirimizi, belki severiz birbirimizi” diye konuştu.

Dışişleri Bakanlığı, saldırıyı kınayarak, Türkiye'yi, Azerbaycan'ı ve bölgedeki barış sürecini hedef alan radikal diaspora gruplarının şiddet eylemlerine başvurmasının endişe verici olduğunu belirtti. Bakanlık, saldırıya karışanlar hakkında hukuki işlem başlatılacağını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı da olayı kınadı ve diplomatların güvenliğine yönelik kararlılıklarını teyit etti. Diplomasi yürütenlerin güvenliğini sağlamak için gereken adımların atılacağını belirtti ve olayın araştırılması için Los Angeles polisi ile işbirliği yapacaklarını açıkladı.

Türk-Amerikan Güney California Derneği de (ATASC), yaptığı yazılı açıklamada bu tür şiddet ve nefret suçlarını kınadı ve hoşgörüsüzlüğe karşı kararlı bir duruş sergileyeceklerini belirtti.

Forum

STÜDYO VOA

ABD'den İsrail'e 1 milyar dolarlık silah yardımı planı - 15 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG