Erişilebilirlik

Ryan Temsilciler Meclisi Başkanı Oldu


Ryan Temsilciler Meclisi Başkanı Oldu
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:44 0:00

Bir ay boyunca çalkantı yaşayan Cumhuriyetçi Parti geçtiğimiz hafta birlik olarak Wisconsin Milletvekili Paul Ryan’ı Temsilciler Meclisi Başkanı seçti. Ryan 236 oy toplarken dokuz Cumhuriyetçi Partili milletvekili, daha muhafazakar bir adaya oy verdi. 45 yaşındaki Ryan, Washington’daki en zor işlerden birini devralıyor.

Paul Ryan’ın seçimi kazandığını istifa eden Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner şöyle açıkladı: ”Wisconsin milletvekili Paul Ryan, oyların çoğunluğunu alarak, Temsilciler Meclisi Başkanı seçilmiştir.”

Temsilciler Meclisi’nin eski başkanlarından Demokrat Partili Nancy Pelosi, Ryan’a tokmağı teslim etti.

Ryan, Cumhuriyetçi Parti’nin yıldızı yükselen siyasetçilerinden biri. Garsonluktan Temsilciler Meclisi Başkanının hukuk danışmanlığına, şimdi de başkanlığa yükselen Ryan, 2012 başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Partili Mitt Romney’nin başkan yardımcısı adayıydı. Ryan, bütçe politikalarında ters düşülse bile Demokrat Partililer tarafından da saygı gören bir siyasetçi. Ryan, yeni makamının birçok zorluğu da beraberinde getirdiğini söylüyor.

Ryan, ”Temsilciler Meclisi işlemiyor, sorunları çözmek yerine yeni sorunlar üretiyor. Başkalarını suçlamak gibi bir niyetim yok. Yepyeni bir sayfa açıyoruz. Gidişattan, beceriksizliklerden ne Kongre üyeleri ne de vatandaşlar memnun. Temsilciler Meclisi’nin işleyiş tarzından başlayarak bazı değişiklikler yapmak zorundayız,” diye konuştu.

Temsilciler Meclisi’nin istifa eden eski başkanı John Boehner, görevi bırakmadan önce Beyaz Saray’la kritik bir bütçe anlaşması yaparak hükümetin kapanması ya da borçlarını ödeyemez duruma düşmesi triskini iki yıllığına bertaraf etti. Adeta bir ‘hediye’ olarak nitelendirilen bu başarı sayesinde Ryan, Temsilciler Meclisi’ni onarmaya başlamadan önce rahat bir nefes alabilir.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG