Erişilebilirlik

Ryan, Romney'e Seçimi Kazandırabilecek mi?


Ryan, Romney'e Seçimi Kazandırabilecek mi?
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:13 0:00

Peter Heinlein, Washington DC

Cumhuriyetçi Parti Başkan Adayı, eski Massachusetts Valisi Mitt Romney, seçim kampanyasını sürdürürken, uzmanlar Romney’nin Başkan Yardımcısı Adayı seçimini değerlendirdi. Amerika’nın Sesi muhabiri Peter Heinlein, Romney’nin Wisconsin milletvekili Paul Ryan’ı seçmesinin hem Demokratlar hem de Cumhuriyetçiler tarafından memnunlukla karşılandığını bildirdi.

Romney ve Ryan, Kasım ayındaki seçimin en kilit eyaletleri olarak gösterilen Virginia, Kuzey Carolina, Florida ve Ohio eyaletlerini birlikte ziyaret edecekler.

Paul Ryan, Kuzey Carolina’nın Mooresville kentinde büyük tezahüratla karşılandı.

Ryan, “Kuzey Carolina’da kazanacak mıyız? Evet, kazanacağız!” şeklinde konuştu.

Romney, mitingde, Ryan ile birlikte yeni politikalar izleyerek Amerikan ekonomisini düzelteceklerini söyledi: “Size benden bir müjde. Bu ülke kükreyerek eski gücüne dönecek.”

Başkent Washington’da siyasi yorumcular, Paul Ryan seçiminin Romney’nin seçilme ihtimalini nasıl etkileyeceğini tartışıyor.

Başkan Barack Obama’nın seçim danışmanı David Axelrod, ABC televizyonuna yaptığı açıklamada, Ryan’ın uç fikirleri nedeniyle Romney’nin seçilme şansını azalttığını belirtti: “Bu tercih, Cumhuriyetçi Parti’nin en keskin fikirli kesimini memnun etmiş olsa da diğerlerini rahatsız etti. Orta sınıf, yaşlılar ve öğrenciler, Ryan’ın geçmişteki aşırı muhafazakar politikaları yüzünden bu tercihten memnun değil.”

Axelrod’a göre, Ryan’ın federal bütçeyi kısma planları, yaşlılar arasında popüler yeni sağlık sigortası programını iptal edecek.

Cumhuriyetçiler ise Ryan tercihini savunurken, genç ve dinamik politikacıyı hükümet harcamalarındaki kesintileri gerçekleştirebilecek bir aday olarak görüyor.

Romney’nin olası Başkan Yardımcısı adaylarından biri olan eski Minnesota valisi Tim Pawlenty, Ryan’ın, mevcut sosyal yardım programlarının tamamen gözden geçirilmesi ve kesilmesi gereğini halka iyi anlatacağına inanıyor: “Bu oldukça büyük ve önemli bir tartışma konusu. Ryan ve Romney, Başkan’ın aksine sorumluluk alıyor ve belirli öneriler sunuyor. Bence, Amerikan halkı bunu görecek ve takdir edecektir.”

Cumhuriyetçiler, Ryan tercihinin Romney’e kamuoyu yoklamalarında destek artışı sağlayacağını umuyor. Son anketlere göre Başkan Obama, kritik eyaletlerde oy farkını arttırmış görünüyor.
XS
SM
MD
LG