Erişilebilirlik

Rusya’dan Suriye’ye Uçaksavar Füzesi


Rus yapısı S-300 uçaksavar füzeleri
Rus yapısı S-300 uçaksavar füzeleri

Avrupa Birliği’nin Suriyeli muhaliflere silah sevkine izin kararını eleştiren Rusya Esat yönetimine gelişmiş hava savunma sistemleri göndereceğini açıkladı

Üst düzeyde bir Rus diplomat, Moskova’nın Suriye’ye düzenlenecek olası bir yabancı askeri müdahaleyi engellemek için gelişmiş hava savunma füzeleri sevk etmeyi planladığını açıkladı.

Rus Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergei Ryabkov Salı günü gazetecilere yaptığı açıklamada, Moskova yönetiminin Suriye’ye gelişmiş S-300 uçaksavar füzelerini birkaç yıl önce imzalanmış bir sözleşmenin parçası olarak göndereceğini vurguladı.

Ryabkov, Avrupa Birliği'nin Pazartesi günü açıklanan ve Suriye devletine yönelik yaptırımları sürdürürken, Suriyeli muhaliflere silah sağlanmasına olanak sağlayacak kararını da eleştirdi.

Rus Dışişleri Bakan Yardımcısı, Avrupa Birliği’nin bu kararının Suriye’deki şiddete son vermek amacıyla gerçekleşecek barış konferansını hayata geçirme çabalarına zarar verdiğini savundu.

Ryabkov, S-300 füzelerinin Suriye için bir "istikrar faktörü" olacağını ve yabancı askeri müdahele düşünen bazı " tez canlı kafaları" caydıracağını söyledi. Ancak Ryabkov Rusya'nın füzeleri ne zaman göndereceği konusunda bilgi vermedi.

İsrail ve Amerika, herhangi bir askeri müdaheleyi zorlaştıracağı ve İsrail'in güvenliğini tehdit edeceği gerekçesiyle Rusya'dan füzelerin satışını durdurmasını istemişti.

İsrail Savunma Bakanı Moşe Yaalon S-300 füzeleri gönderilirse İsrail'in "ne yapacağını bildiğini" söyledi. Yaalon, füze sevkinin henüz gerçekleşmediğine de dikkat çekti.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG