Erişilebilirlik

Rusya'da Amerikan Karşıtlığı Tırmanıyor


Bir Rus şirketinin araştırmasına göre, Rusya’da halkın %71’I Amerika’ya karşıt duygular besliyor, Amerika’nın Rusya’ya karşı düşmanca bir tavır izlediğini düşünüyor

Bağımsız bir Rus araştırma şirketi tarafından yapılan anket Ruslar’ın yüzde 71’inin Amerika karşıtı görüşlere sahip olduğunu gösteriyor. Ruslar genel olarak Amerika hakkında kötü veya çok kötü düşüncelere sahip. Anketin sonuçları Rusya’daki Amerikan aleyhtarlığının önemli öldüde arttığını ortaya koyuyor.

Levada Merkezi’nin Mayıs ayında yaptığı anket, Rus katılımcılarda Amerika’ya karşı olumsuz düşüncelerin yüzde 10 oranında arttığını ortaya çıkardı. Mart ayındaki bir anketin sonuçlarına göre, Rusyarın % 61’i Amerikan karşıtı görüşlere sahipti.

Ankette hangi ülkelerin Rusya’ya en düşmanca ve uzak davrandığı sorulunca, katılımcıların yüzde 69’u ABD cevabını verdi. Ülkenin doğusunda Rus yanlısı ayrılıkçılar ile şiddetli çatışma içinde olan Ukrayna, anket katılımcılarının sadece yüzde 30’u tarafından en düşmanca davranan ülke olarak gösterildi.

Ruslara göre, ABD ve Ukrayna’dan sonra Rusya’ya karşı en düşmanca davranan ülkeler yüzde 25’le Litvanya, yüzde 23’le Letonya, ve yüzde 21’le Estonya. Katılımcıların Rusya’nın dostu olarak gördüğü ülkeler ise yüzde 51’le Belarus, yüzde 40’la Çin ve yüzde 37’yle Kazakistan oldu.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG