Erişilebilirlik

'Rusya'yı Zor Günler Bekliyor Olabilir'


'Rusya'yı Ekonomik Olarak Zor Günler Bekliyor Olabilir'
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:40 0:00

Ukrayna’ya yönelik saldırgan tavrı sonrasında Rusya’yı tecrit etme girişimleri, özellikle Rusya’nın Suriye’de hava operasyonlarına başlaması üzerine başarısız oldu. Bunun nedeni, Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in Rusya’yla müzakere masasına oturmanın gerekliliğini Suriye’deki operasyonlar sonrasında pekiştirmiş olması. Putin, Batı’nın dikkatini Rusya üzerinde toplamayı başarmış olsa da birçok uzman, Rusya’yı güvenlik, başka ülkelerle ilişkiler ve ekonomi açısından zor günlerin beklediği uyarısında bulunuyor. Amerika’nın Sesi muhabiri Daniel Schearf Moskova’dan bildiriyor.

Suriye’de düzenlediği hava saldırıları, Rusya’yı, terör ve mülteci kriziyle mücadele ve Şam Hükümeti’yle barış anlaşması yapma çabalarının merkezine çekti. Rusya’nın yardımına başvurulması, Ukrayna krizi sonrasında diplomatik açıdan tecrit edilen Moskova için zafer anlamına geliyor.

“Askeri ve siyasi çevrelerde Rusya’nın Batı’ya karşı üstünlük elde ettiğine ve kendi planlarını dayatmaya başlayabileceğine dair bir hava oluştu.”

Rusya, bombardımanın teröristlere yönelik olduğunu iddia etse de müttefiki Beşar Esat’a karşı olan ılımlı isyancıları hedef almakla suçlanıyor. Putin’in askeri girişimlerinin bedeliyse ağır oldu.

Mısır’da Rus turistleri taşıyan bir yolcu uçağının düşürülmesinin sorumluluğunu IŞİD üstlendi.

“Dünyanın dört bir yanında ve Rusya içinde Rus vatandaşlarına yönelik terör saldırısı riski arttı.”

Türkiye’nin Suriye sınırında bir Rus jetini düşürmesi ilişkileri çıkmaza sokarken anlaşmazlıkların artma riskini de beraberinde getirdi.

Gövde gösterisi, iç siyasette Putin’e puan kazandırsa da hayat, ekonominin küçülmeye devam etmesiyle giderek zorlaşıyor.

“Rus ekonomisi parçalanmış değil ama son derece zayıf. Büyüme ve teknolojik gelişme yok. Nakit sıkıntısı çekiliyor.

Rus kamuoyuna büyük siyasi başarı olarak sunulan bazı gelişmelerin Putin’e verilen desteği yapay olarak arttırdığı gözleniyor. Ancak ekonominin gerilemeye devam etmesi 2016’da Putin’in popülaritesini azaltabilir.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG