Erişilebilirlik

"Rusya Ukrayna Sınırına Asker Yığıyor"


ABD ve NATO yetkilileri Rusya'nın Ukrayna sınırında tank ve uçaklarla desteklenen kara birliklerinin sayısını ve ateşgücünü son günlerde önemli ölçüde arttırdığını açıkladı

NATO Rusya’nın son günlerde Ukrayna sınırındaki birliklerini ”önemli ölçüde” arttırdığını bildiriyor.

Bir NATO yetkilisinin Washington’da yaptığı açıklamaya göre tank ve uçaklarla desteklenen kara birliklerinin sayısı 20 bin’e ulaştı.

Bir ABD savunma yetkilisi Amerika’nın Sesi’ne Rusya’nın sınıra tanklar ve roket rampaları dahil daha fazla “ateş gücü”yığdığını açıkladı.

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi sözcüsü Andriy Lisenko ise Rusya’nın sınıra 45 bin yığdığını önesürdü.

Lisenko ülkenin doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçılarla devam eden çatışmalarda son 24 saat içinde üç Ukrayna askerinin öldürüldüğünü, 46 askerin de yaralandığını söyledi.

Lisenko Pazartesi günü sınırdan Ukrayna mevzilerine top ve roket ateşi açtığını da bildirdi.

Öte yandan, Malezya uçağının enkazının bulunduğu bölgeden toplanan ceset parçaları kimlik tespiti için Hollanda’ya gönderildi.

İnceleme heyeti, uçak parçalarının dağıldığı beş alandan birindeki çalışmalarını tamamladı. Diğer bölgelerdeki çalışmaların da üç hafta içinde tamamlanması bekleniyor.

70 Hollandalı ve Avustralyalı uzmandan oluşan inceleme heyeti yaklaşık 20 kilometreyi kapsayan bir alanda çalışmalarını yürütüyor. Çalışmalar, Cumartesi günkü çatışmalar nedeniyle kısa bir süre askıya alınmıştı.

Ukrayna ve Batılı ülkeler Malezya uçağını ayrılıkçıların düşürdüğünü söylüyor. Amerikalı yetkililer, ayrılıkçıların, uçağı, Ukrayna ordusuna ait bir kargo uçağı sanıp Rus füzesiyle vurdukları görüşünde.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG