Erişilebilirlik

Rusya Türkiye'ye Patriot Füzesi Sevkine Karşı


Rusya, Türkiye’nin Suriye sınırına Patriot füzeleri yerleştirilmesinin bölgede istikrarsızlık yaratacağı uyarısında bulundu.
Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Alexander Lukaşeviç Türkiye’nin NATO ‘ya topraklarında Suriye’ye karşı füzesavar sistemleri kurulması için yaptığı başvurunun”bölgede istikrarı güçlendimeyeceğini” söyledi.

NATO büyükelçileri Çarşamba günü Türkiye’nin talebini görüşmek üzere toplanırken Almanya Patriot füzeleri için yeşil ışık yaktı. Almanya Dışişleri bakanı Guido Westerwelle, ülkesinin NATO büyükelçisine Türkiye’nin talebini onaylaması talimatı verdiğini açıkladı.
NATO içinde envanterinde Patriot bulunan üç ülke var. Şu aşamada öne çıkan iki ülke Almanya ve Hollanda. Bu iki ülkenin de Türkiye Patriot füzeleri yerleştirilmesinde sorun çıkartmayacağı bildiriliyor.

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen füzelerin sadece Türkiye’nin savunmasını güçlendirmekle kalmayacağını, aynı zamanda Suriye kaynaklı gerilimi düşürmeye katkıda bulunacağını söyledi.

Patriot füzelerinin 900 kilometrelik Suriye sınırında nereye yerleştirileceği henüz bilinmiyor. Yer belirlemek için önümüzdeki günlerde bir NATO teknik heyeti Türkiye’ye giderek incelemelerde bulunacak.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG