Erişilebilirlik

Rusya Soruşturması Derinleşiyor


Rusya Soruşturması Derinleşiyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:02 0:00

Senato İstihbarat Komisyonu’ndaki Cumhuriyetçiler ve Demokratlar’ın, Başkan Donald Trump’ın yakın çevresi dahil, iddialara adı karışan herkesin komisyonda ifade vermesi konusunda görüş birliği içinde olduğu görülüyor.

Çok sayıda belgenin incelenmesini ve Trump’ın danışmanı ve damadı Jared Kushner dahil birçok yetkilinin ifadesinin alınmasını gerektiren kapsamlı soruşturmada, Cumhuriyetçiler ve Demokratlar işbirliği sergiliyor.

Cumhuriyetçi senatör Richard Burr ve Demokrat Mark Warner, Rusya’nın amacı dışında, şu ana kadar ortaya çıkan sonuçlar hakkında bilgi vermiyor.

Şimdiye kadar, Rusya soruşturmasına Temsilciler Meclisi İstihbarat Komisyonu liderlik ediyordu. Ancak komisyon, konuyla ilgili görüşmeleri, komisyonun haberi olmadan Başkan Trump’la gizli bilgileri paylaşan Komisyon Başkanı Cumhuriyetçi Devin Nunez’le ilgili tartışmalar nedeniyle iptal etti.

Bu karışıklık yüzünden, soruşturmanın öncülüğünü Senato İstihbarat Komisyonu devraldı. Burr, seçimlerde Trump’a oy verdiğini açıkladı.

Burr, siyasi görüşünün işini gölgelemeyeceğini söylüyor.

Ancak, Cumhuriyetçiler’in kontrolundaki komisyonların, gerçeği tam olarak açığa çıkaramayacağını söyleyen Demokratlar’ın sayısı artıyor.

Beyaz Saray ise, Trump’ın ekibine karşı bir karalama kampanyası yürütüldüğünü öne sürmekle birlikte, soruşturmanın ilerlemesini destekliyor.

Bu arada Burr, Rusya’nın Fransa’da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine de karıştığını öne sürdü.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG