Erişilebilirlik

Rusya Ortadoğu'da Arabuluculuk Yapmak İstiyor


Rusya Ortadoğu'da Arabuluculuk Yapmak İstiyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:35 0:00

Kremlin Ortadoğu Özel temsilcisi Mihail Bogdanov, kısa süre önce Ramallah’ta Filistin Kurtuluş Örgütü Genel Sekreteri Saib Erekat’la görüştü. Bogdanov, bu görüşmeden bir gün önce de Kudüs’ta İsrail Başbakanı Netanyahu’yla biraraya geldi.

Bogdanov, “Mahmut Abbas’ın Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in önerdiği daveti prensipte kabul etmesinden memnunuz. Görüşmenin tarihi, şekli ve içeriğini belirlemek için Filistin ve İsrail taraflarıyla irtibatımız sürecek” diye konuştu.

Geçen hafta Polonya’yı ziyaret eden Mahmut Abbas ise görüşmeye hazır olduğunu söyledi.

Netanyahu, Filistin tarafının öne sürdüğü şartlar nedeniyle toplantının yapılamayacağını söyledi. Netanyahu, “Filistin sözcüsü, görüşmeye hazır olduklarını belirtmişti. Ancak tutukluların serbest bırakılmasına ilişkin bazı şartlar öne sürdüler. Eğer Mahmut Abbas herhangi bir ön koşul ortaya atmadan doğrudan görüşmeyi kabul ederse, ben hazırım” dedi. Abbas ise bu iddiayı reddediyor.

Kısa süre önce Lahey’de Netanyahu, Gazze’nin işgalini protesto eden göstericilerle karşılaştı. Netanyahu’nun Hollanda ziyaretinin amacı, Hollanda Hükümeti’nin Gazze’ye su ve enerji aktarımını geliştirmeye yönelik yardım teklifini ele almaktı.

İsrail, geçen hafta Gazze’yi top ateşine tutmaya devam etti. Yetkililer, Hamas mevzilerini hedef aldıklarını ancak bazı sivillerin evlerinin de hasar gördüğünü bildirdi. Hamas, İsrail’e sık sık roket atışı yapıyor. İsrail ise buna Hamas mevzileri olduğuna inandıkları hedefleri bombalayarak yanıt veriyor.

Amerika liderliğinde on yıllardır sürdürülen çabalara rağmen İsrail ve Filistin arasında kalıcı barış sağlanmış değil.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG