Erişilebilirlik

Rusya: “Irak’tan Çekilin”


Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye’nin Irak’tan askerlerini geri çekmesini istedi. Lavrov, Türkiye Irak’tan askerlerini geri çekmek zorunda dedi.

Lavrov, “Bu kesinlikle kabul edilemez bir durum, ilke olarak Türkler’in şu anda yaptıklarına Batılı ortaklarımızın daha fazla ilgi göstermesi gerekiyor” dedi.

Lavrov’un açıklamaları Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Rus jetleri olduğu belirtilen uçakların muhaliflerin kontrolündeki İdlib’de bir hastane ve camiyi vurduğunu ve 60’tan fazla kişinin yaşamını yitirdiğini açıklamasının ardından geldi. Dışişleri Bakanlığı açıklamasında uluslararası topluma Ruslar’ın sivillere karşı suçları karşısında hızlıca harekete geçmesi çağrısı yapıldı. İdlib, aralarında El-Nusra’nın da bulunduğu bazı grupların ittifakı ile Şam rejiminden alınmıştı.

Erdoğan’dan Rusya yorumu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ile ilişkileri geliştirmek istediğini ama Moskova’nın Ankara’dan ne tür bir “ilk adım” beklediğini anlamadığını söyledi. Erdoğan, “iki taraf daha iyi ilişkiler için birlikte çalışmalı” dedi.

Erdoğan, ilişkilerin pilot hatasına kurban edilmesinden endişeli olduğunu kaydetti. Daha sonra Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada Erdoğan’ın pilot hatasından Rus pilotu kastettiği açıklandı.

Kasım 2015’te Türk F-16 uçağı Türkiye-Suriye sınırında Rus savaş uçağını düşürmüş, iki ülke ilişkileri gerilmişti.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG