Erişilebilirlik

Rusya’dan Ukrayna Sınırında Tatbikat


Cuma gününe kadar sürecek tatbikata 100’ü aşkın Rus savaş uçağı ile askeri helikopterlerin katılacağı açıklandı. Ukrayna sınırı yakınlarındaki tatbikatın bölgedeki gerginliği daha da tırmandırmasından endişe ediliyor

Rusya, Ukrayna’nın doğu sınırı yakınlarında askeri tatbikat başlatıyor. Rus askeri yetkililer, Cuma gününe kadar sürecek tatbikata 100’ü aşkın savaş uçağı ile askeri helikopterlerin katılacağını açıkladı.

Tatbikatın, Ukrayna gerginliğini daha da tırmandırmasından endişe ediliyor.

Ukrayna ordusu ile Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasındaki çatışmalar dün de devam etti. Çatışmalar sürerken ayrılıkçılar tarafından Ukrayna hava sahası içerisinde düşürülen Malezya Havayolları’na ait enkazın bulunduğu bölgedeki heyetin çalışmaları da devam etti.

Donetsk’deki yerel yetkililer, tarafların karşılıklı ateşinde en az 6 kişinin öldüğünü bildirdi. Reuters haber ajansı da Luhansk’taki çatışmalarda en az 3 kişinin öldüğünü bildirdi.

Öte yandan, Malezya uçağının enkazının bulunduğu bölgeden toplanan ceset parçaları dün Kharkiv’e ulaştı. Cesetler daha sonra kimlik tespiti için Hollanda’ya gönderilecek.

İnceleme heyeti, uçak parçalarının dağıldığı beş alandan birindeki çalışmalarını tamamladı. Diğer bölgelerdeki çalışmaların da üç hafta içinde tamamlanması bekleniyor.

70 Hollandalı ve Avustralyalı uzmandan oluşan inceleme heyeti yaklaşık 20 kilometreyi kapsayan bir alanda çalışmalarını yürütüyor. Çalışmalar, Cumartesi günkü çatışmalar nedeniyle kısa bir süre askıya alındı.

Ukrayna ve Batılı ülkeler Malezya uçağını ayrılıkçıların düşürdüğünü söylüyor. Amerikalı yetkililer, ayrılıkçıların, uçağı, Ukrayna ordusuna ait bir kargo uçağı sanıp Rus füzesiyle vurdukları görüşünde.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG