Erişilebilirlik

Rusya'da Uçak Kazası: 62 Ölü


Dubai’den Rusya’nın güneyindeki Rostov kentine uçan bir yolcu uçağı, iniş sırasında düştü. Kazada uçaktaki 62 kişi hayatını kaybetti.

flydubai” adıyla ucuz uçuşlar düzenleyen havayolu şirketine bağlı Boeing 737 uçağında 55 yolcu ve 7 kişilik mürettebat bulunuyordu. FZ981 sefer sayılı uçağın düşüşünde, insan hatası, kötü hava koşulları ya da teknik arıza gibi birçok olasılık üzerinde duruluyor.

RIA Novosti haber ajansı, uçağın karakutularından birinin bulunduğunu, diğerininse arandığını bildirdi. Karakutuların incelenmesinin ardından kazanın gerçek nedeni öğrenilebilecek.

Kremlin sözcüsü, Rusya Devlet Başkanı Putin’in ölenlerin yakınlarına yardım sağlamayı öncelik yaptığını bildirdi.

Merkezi Dubai’de bulunan flydubai ve Boeing şirketi, ölenlerin ailelerine taziye dileklerinde bulundu. Dört çocuğun da dahil olduğu yolcular arasında Rus, Ukrayna, Özbek ve Hint vatandaşları bulunuyor.

Boeing, Rusya hükümetinin daveti olursa teknik danışmanlık sağlayacağını bildirdi.

Uçağın yağışlı ve aşırı rüzgarlı hava koşulları altında iki saat boyunca pistin üzerinde dolandığı, kaza yapmadan önce en az bir kez inmeye teşebbüs ettiği belirtiliyor.

flydubai aynı zamanda devlet kuruluşu olan Emirates’in alt şirketlerinden biri ve 2013 yılından bu yana Rusya’ya seferler düzenliyor.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG