Erişilebilirlik

Rusya Amerika ile Suriye’de İşbirliğine Hazır


Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova’nın Amerika ile Suriye’de güvenli bölgeler oluşturulması konusunda diyaloğa açık olduğunu söyledi. Lavrov, böyle bir inisiyatifin Suriye yönetimi ile koordine edilmesi gerektiğini belirtti.

Lavrov, bugünkü açıklamalarında, konuyu Amerika Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile geçen hafta Almanya’da biraraya geldiklerinde kısaca görüştüğünü dile getirdi.

Amerika Başkanı Donald Trump mültecilerin Amerika ve diğer ülkelerde yerleştirilmesi için önce Suriye’de güvenli bölgeler oluşturulmasını istiyor.

Lavrov, Rusya’nın Amerika’nın pozisyonunu netleştirmesi için bekleyeceğini de kaydetti. Rusya Dışişleri Bakanı, Suriye topraklarındaki böyle bir inisiyatifin Suriye yönetimi ile koordine edilmesi gerektiğini de vurguladı.

Lavrov, Moskova’nın Suriye’de muhtemel Amerika-Rus işbirliği için bu ve diğer önerileri görüşmeye hazır olduğunu da kaydetti.

Türkiye uzun süredir Suriye’de güvenli bölge oluşturulması gerektiğini belirtiyor.

Cenevre’de biraraya geliyorlar

Suriye’deki savaşa siyasi çözüm bulma çabaları çerçevesinde Cenevre’deki Birleşmiş Milletler merkezinde taraflar yarın yeniden biraraya geliyor.

Cenevre’deki görüşmelere Suriye yönetimi ve muhaliflerin yanısıra iki tarafın uluslararası destekçileri de katılacak.

Ancak Suriye’nin bazı bölgelerindeki çatışmalar görüşmeleri tehdit ediyor.

Suriye’de 6 yıldır devam eden savaşta yaklaşık 500 bin kişi yaşamını yitirdi, 12 milyon kişi de evlerini terketmek zorunda kaldı.

Erdoğan ve Trump Görüşecek

Bu arada Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Mustafa Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump’ın Mayıs ayındaki NATO zirvesinden önce ikili bir görüşme yapması için hazırlıkların sürdüğünü söyledi.

Kalın, iki liderin NATO zirvesinde görüşmesine kesin gözüyle baktıklarını ancak Trump ve Erdoğan’ın zirve öncesinde de biraraya gelmeleri konusundaki çabaların sürdüğünü kaydetti.

Erdoğan ve Trump Görüşecek
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:49 0:00

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG