Erişilebilirlik

"Rüşvet, Gülen Hareketi Yüzünden Olmadı"


Türkiye’deki yolsuzluk operasyonlarını, doktora tezini “Gülen Hareketi’nin yurt dışındaki okulları” üzerine yapan Carnegie Uluslararası Barış Vakfı konuk akademisyenlerinden Profesör Bayram Balcı Amerika’nın Sesi’ne değerlendirdi

Türkiye’deki yolsuzluk operasyonlarını, doktora tezini “Gülen Hareketi’nin yurt dışındaki okulları” üzerine yapan Carnegie Uluslararası Barış Vakfı konuk akademisyenlerinden Profesör Bayram Balcı Amerika’nın Sesi’ne değerlendirdi.

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun Gülen Hareketi ve iktidar partisi arasında yaşanan gerginliğin sonucu olduğu iddiasının doğru olduğunu savunan Dr. Bayram Balcı, Gülen Hareketi ve iktidar partisi arasında 2008 yılından beri siyasi anlaşmazlıklar olduğunu, bunlar arasında Türkiye’nin İsrail politikaları ve Kürt meselesi konularının da yer aldığını vurguladı.

“Fazla iktidardadan rahatsız oldular”

Başkent Washington’da geçtiğimiz haftalarda Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı ağırlayan Carnegie Uluslararası Barış Vakfı konuk uzmanlarından Bayram Balcı, Fethullah Gülen’in önderliğindeki Hizmet Hareketi’nin, iktidarın
aşırı güç sahibi olması sonucu attığı adımlara olan tepkisini yaklaşan seçimlerde ortaya koyacağını savundu.

“Rüşvet Gülen Hareketi yüzünden olmadı”

Yolsuzluk iddialarının Türkiye’nin dünyadaki imajını yıprattığını savunan Balcı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bunu saklamasının mümkün olamayacağını söyledi
.
“Uzun iktidar, sağlıklı demokrasi yaratmaz”

Yaşanan tüm kavgaya rağmen Gülen Hareketi’ne sempati duyan
sosyolojik profillerin aynı olduğunu belirten Balcı, bu yüzden de bu güne dek Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy veren tabanın bundan sonra farklı oy kullanabileceğini, bu nedenle iki tarafın da zarar görebileceğini belirtti.
Bir partinin o kadar uzun iktidarda kalmasının demokrasi için sağlıklı bir durum olmadığını kaydeden Bayram Balcı, aynı zamanda dini bir grubun, ekonomiden eğitime ve polise bütün ülkede bu kadar güçlü olmasının da sağlıklı bir demokrasi anlamına gelmeyeceğini söyledi.

Dr. Bayram Balcı’yla yaptığımız söyleşiyi aşağıdaki ses dosyasından dinleyebilirsiniz.

lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:04:40 0:00
Linki indirmek için
  • 16x9 Image

    Mehtap Çolak Yılmaz

    Mehtap Çolak Yılmaz, 1997 yılında Star Haber’de başladığı televizyon haberciliğine, 2000 yılında ATV Haber’le devam etti. Avrupa ve Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde haber takip etti, söyleşiler ve canlı yayınlar yaptı. 2003 yılında iki ay boyunca Irak’ın işgalini Bağdat ve Kuzey Irak’tan takip etti. 2005 yılında  ATV Haber Washington Temsilcisi olarak mesleğine Amerika’da devam eden Yılmaz, 2012 yılından bu yana da Amerika’nın Sesi’nde çalışıyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG