Erişilebilirlik

Rus Saldırılarında Ölü Sayısı 400'ü Buldu


Rusya’nın Suriye’ye müdahalesi üç haftadır sürerken, eylemciler ölü sayısının 400’e yaklaştığını, bunun neredeyse üçte birinin sivil olduğunu bildirdi. Operasyonun, Rusya’nın savaşa dahil olmasından bu yana yaşanan en kanlı günle sonuçlandığı belirtiliyor

Merkezi İngiltere’de olan Suriye İnsan Haklarım İzleme Örgütü, 3 haftadır süren hava bombardımanlarında 370 kişinin öldüğünü, bunların 243’ünün IŞİD ve El Nusra için savaşan militanlar olduğunu açıkladı. Örgüt bunun dışında 127 sivilin de yaşamını yitirdiğini belirtti.

İzleme Örgütü, ölen sivillerin arasında 36 çocuk ve 34 kadın kaydetti.

İzleme Örgütü ve yerel koordinasyon komisyonlarından gelen haberlere göre pazartesi muhaliflerin elinde bulunan Lazkiye’nin Cebel Ekrad bölgesini hedef alan Rus saldırılarında 45 kişi öldü. Bunların arasında eskiden Suriye ordusundan yüzbaşılık yapan muhalif komutan Basel Zimmo da vardı.

Saldırılar aynı zamanda onlarca kişinin yaralanmasına yol açtı. Operasyonun, Rusya’nın savaşa dahil olmasından bu yana yaşanan en kanlı günle sonuçlandığı belirtiliyor.

Rusya, IŞİD’i ve diğer teröristleri hedef aldığını söylese de Suriyeli muhalifler ve destekçileri Moskova’yı ılımlı ve İslamcı grupları hedef alarak Esat’ı güçlendirmekle suçluyor.

Hava saldırılarının başlamasından bu yana Suriye ordusu, Lübnanlı Hizbullah’ın da desteğiyle, ülkenin kuzeyinde, merkezinde ve güneyinin yanı sıra Şam’ın banliyölerinde de taarruzlar başlattı. Hava desteği, kara güçleri muhaliflerin elindeki bölgeleri ele geçirmeye başladı.

Cebel el Ekrad, muhaliflerin elindeki İdlib’e yakın. Bu kent de Rus hava saldırılarının hedefinde.

Suriye’deki savaş bugüne dek 250 bin kişinin ölümüne, 1 milyonun yaralanmasına ve ülke nüfusunun yarısının evlerini terk etmesine neden oldu.

STÜDYO VOA

ABD’de düşmeyen enflasyon FED’e faiz indirtmedi – 1 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:30:56 0:00
XS
SM
MD
LG