Erişilebilirlik

Rus Konvoyu Ukrayna Sınırına Yaklaştı


Yardım taşıyan Rus kamyonları tekrar yola çıkmaya hazırlanırken
Yardım taşıyan Rus kamyonları tekrar yola çıkmaya hazırlanırken

Rus yardım konvoyu Ukrayna sınırına yaklaşırken ayrılıkçıların elindeki Donetsk kentine yoğun top ateşi açıldığı bildiriliyor.

Kent merkezine düşen iki top mermisi ana caddede büyük bir çukur açarken Radisson Inn hotelinin camlarının kırılmasına ve bir apartman binasının hasar görmesine yol açtı. Olayda bir kişinin öldüğü haber verildi.

Rusya’dan insani yardım getiren yaklaşık 300 kamyon Çarşamba günü Voronezh kentinde durduktan sonra tekrar yola çıktı.

Ukraynalı yetkililer Salı günü konvoya izin verilmeyeceğini çünkü Uluslararası Kızıl Haç tarafından koordine edilmediğini ve Rusya’nın ayrılıkçıların kontrolundaki bölgeye asker gönderme bahanesi yaratacağını söylüyor.

Yetkililer, Rus yardımının ülkeye girebilmesi için sınırda Uluslararası Kızıl Haç tarafından denetlenmesi ve örgütün kiraladığı kamyonlara yüklenmesi gerektiğini bildiriyor.

Rusya ise yardım sevkini Uluslararası Kızıl Haç ile koordine ettiğini öne sürüyor.

Ancak Kızılhaç Çarşamba günü yaptığı açıklamada yardım sevkiyatının sorumluluğunu üstlenmek için Moskova’dan hala ayrıntılı bilgi beklediğini belirtti.

Ukrayna’nın Rusça konuşan doğu bölgesinde devam eden çatışmalar nedeniyle binlerce kişinin su, ilaç ve elektrik sıkıntısı çektiği bildiriliyor.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG