Erişilebilirlik

‘Rus Askerleri Geri Dönüş Yolunda’


Rus liderler Ukrayna sınırındaki 40 bin Rus askerinin geri dönüş hazırlıklarına başladığını açıkladı. Ukrayna'da karışıklıklar devam ederken NATO ve Amerika, Rus askerlerinin geri çekildiği yönünde bir hareketlilik görülmediğini bildiriyor

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna sınırındaki 40 bin Rus askerinin çekilme işlemlerine başladığını açıkladı.

Ukrayna’daki karışıklıklar devam ederken, Rusya, Beyansk, Belgorod ve Rostov’daki birliklerinin geri dönüş hazırlıklarına başladığını bildirdi.

NATO ve Amerika, Putin’in askerlerin geri çekilmeye başlayacağını açıklamasından sonra bu yönde bir hareketlilik görmediklerine dikkati çekmişti.

Amerika Başkan Yardımcısı Joe Biden, bugün Romanya’da yaptığı açıklamada, “Avrupa’nın sınırları bir daha asla silah zoruyla değiştirilmemeli” dedi. Biden, Amerika’nın doğu Avrupa’daki müttefiklerine desteğinin tam olduğu yolunda güvence verme amacıyla bölgeyi ziyaret ediyor.

BM Mülteciler Dairesi, Ukrayna krizi nedeniyle en az 10 bin kişinin evlerini terketmek zorunda kaldıklarını ve bu sayının her gün yükseldiğini söylüyor.

BM, Ukraynalı mültecilere yasal, maddi ve ayni yardım yapıldığını ve sığınacak yer sağlandığını söyledi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Grigory Karasin, Pazar günü Ukrayna’da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ülkedeki siyasi bölünmüşlüğü daha da derinleştireceğini söyledi. Karasin, Ukrayna ordusunun ülkenin doğusunda yürüttüğü askeri operasyonlardan kaygı duyduğunu da dile getirdi. Ordu, Rusya yanlılarının ele geçirdiği binaları geri almak üzere bölgede operasyon yapıyor.

Bu arada ülkenin doğusunda binlerce kişi Rus yanlısı ayrılıkçıları protesto amacıyla barışçıl gösteriler düzenledi.

Amerika ve AB, Pazar günkü Ukrayna seçimlerine müdahale etmesi halinde Rusya’ya karşı yeni yaptırım kararları alacakları uyarısında bulundu.

Ayrılıkçıların çoğunlukta olduğu Donetsk ve Luhanks’daki Rus yanlıları cumhurbaşkanlığı seçimlerinin bu bölgelerde yapılmayacağını açıkladı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG