Erişilebilirlik

Rupert Murdoch İngiliz Parlamentosunda Sorgulandı


Oğlu James'le birlikte İngiliz Parlamentosu üyeleri tarafından sorguya çekilen Rupert Murdoch
Oğlu James'le birlikte İngiliz Parlamentosu üyeleri tarafından sorguya çekilen Rupert Murdoch

Avustralyalı medya imparatoru Rupert Murdoch İngiltere’deki bir gazetesinin karıştığı telefon dinleme skandalıyla ilgili sorumluluk almayı ve istifa etmeyi reddetti.

Oğlu James ve kapatılan News of the World gazetesinin tutuklu baş editörü Rebekah Brooks ile birlikte İngiliz parlamentosunun soruşturma komisyonunda ifade veren Rupert Murdoch, “hayatının en aciz gününü yaşadığını” söyledi.

80 yaşındaki medya patronu, News of the World gazetesinin karıştığı iddia edilen telefon mesajlarını dinleme skandalıyla ilgili olarak parlamenterlerin kendisine yönelttiği, “Bu fiyaskodan kendinizi sorumlu hissediyor musunuz?” sorusunu kısaca “Hayır,” diye yanıtladı. O halde kimin sorumlu olduğu sorulan Murdoch, bu soruya da “Gazeteyi emanet ettiğim insanlar, belki de onların güvendiği insanlar,” diye yanıt verdi.

İstifa çağrısını reddeden Rupert Murdoch, kendisinin bu durumu temizleyecek en iyi kişi olduğunu savundu.

Murdoch’ların parlamento komisyonunda üç saat süren sorgulaması, oturumun sonlarına doğru küçük bir saldırı girişimiyle kesintiye uğradı. Bir kişi içi tıraş köpüğü dolu bir tabağı Rupert Murdoch’a atmak isterken Murdoch’ın arkasında oturan eşi Wendi Deng saldırganı durdurmaya çalıştı. Saldırgan güvenlik görevlileri tarafından hızla etkisiz hale getirildi. İngiliz haber kuruluşları saldırganı komedyen Jonnie Marbles olarak tanımladı.

Oturum sırasında Murdoch ailesi telefon dinleme skandalıyla ilgili olarak defalarca özür diledi. Olaydan dolayı kapatılan 168 yıllık News of the World gazetesinin binlerce özel cep telefonu mesajını dinlediği sanılıyor.

XS
SM
MD
LG