Erişilebilirlik

Romney Seçmenlere Dış Politikasını Anlatacak


Mitt Romney
Mitt Romney
Amerika’da Kasım ayında yapılacak seçimlere bir aydan az bir zaman kala Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Mitt Romney, dış politika konusunda ilk seçim konuşmasını yapmaya hazırlanıyor.

Romney, konuşmasını Amerika’nın en eski askeri akademisi olan Virginia Askeri Akademisi’nde yapacak.

Romney, bugüne kadarki seçim konuşmalarında ağırlıklı olarak ekonomik konular üzerinde durdu, işsizlik oranının yüksekliğinden şikayet etti, Başkan Barack Obama döneminde yasalaştırılan sağlık ve finans reformlarını eleştirdi.

Romney, Başkan’ın Ortadoğu’daki politikasını da eleştiriyor ve Obama’nın bu bölgedeki olayları şekillendirmek yerine gelişen olayların gölgesinde kaldığını iddia ediyor.

Geçen ay Wall Street Journal’da konuyla ilgili bir makalesi yayınlanan Romney, bölgede gelişen olaylar karşısında Amerika’nın hem kendi vatandaşlarını hem de müttefiklerini koruyamaz hale geldiğini söylemişti.

Başkan Barack Obama da seçim kampanyasına California eyaletinde devam ediyor.
Seçimler yaklaşırken yapılan kamuoyu yoklamaları Başkan Barack Obama’yı hala Cumhuriyetçi rakibinin önünde gösteriyor. Ancak iki lider arasındaki fark, 3 Ekim günü yapılan ilk tartışma programı sonrasında kapanmaya başladı. Birçok siyasi gözlemci Romney’in ilk tartışma programında Obama’dan daha hazırlıklı olduğunu söylüyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG