Erişilebilirlik

Romney Kampanyasında Ryan Etkisi


Cumhuriyetçi Parti’nin Başkan Adayı Mitt Romney, uzun süredir beklenen Başkan Yardımcısı Adayı’nı Wisconsin eyaleti Milletvekili Paul Ryan olarak belirledi. Cumartesi günü yapılan açıklamadan sonra Amerika’nın Sesi muhabiri Jim Malone bu tercihi değerlendirdi.

Mitt Romney, “Seçimlerdeki yoldaşım ve Amerika’nın bir sonraki başkan yardımcısı Paul Ryan’ı sunmaktan gurur duyuyorum,” şeklinde konuşmuştu.

Romney, açıklamayı seçim turunun Virginia eyaleti durağında yaptı.

Amerika’da az tanınan milletvekili Paul Ryan, açıklamanın yapıldığı USS Wisconsin adlı savaş gemisinden indiği andan itibaren seçim kampanyasının odak noktası oldu.

Paul Ryan, “Babam ben çocukken vefat etti. Çok iyi ve dürüst bir insandı. Söylediği bazı şeyleri hiç unutamam. Bana hep, ‘Oğlum, ya sorunun bir parçasısındır ya da çözümün’ derdi. Ve şimdi, Obama sorunun bir parçası, Mitt Romney ise çözümün ta kendisi,” şeklinde konuştu.

Cumhuriyetçiler’e dinamizm katması beklenen 42 yaşındaki Ryan, cesur bütçe planlarıyla parti desteğini arkasına alıyor.

Bu bütçe tasarısının az gelirlilerle yaşlılara zarar vereceğini düşünen Demokratlar ile Ryan arasında sert tartışmalar bekleniyor.

Romney, Ryan tercihiyle ay sonundaki büyük Cumhuriyetçi Parti kongresi öncesinde seçim kampanyasına coşku kazandırmayı hedefliyor.

Mitt Romney, “Biz, ekonomik büyümeyi arttıracak olumlu bir yönetim gündemi sunuyoruz. Bu, daha geniş ve müşterek bir refaha yol açacak ve vatandaşlarımızın hayat standartlarını yükseltecektir,” şeklinde konuşuyor.

Siyasi yorumcu Norm Ornstein’a göre, Ryan tercihinin etkisinin ne olacağını kestirmek için henüz çok erken: “Seçmenlerin, başkan yardımcısı adayına oy verdiklerine dair bir kanıt yok. Herkes başkan adayına oy veriyor ve elimizde seçmenlerin, ‘Ben bu başkan adayını seviyorum ama başkan yardımcısı adayını hiç sevmiyorum, bu yüzden ona oy vermeyeceğim’ dediklerine dair bir veri yok."

Romney ve Ryan, Florida eyaletindeki Cumhuriyetçi Parti kongresine kadar, seçim otobüsüyle stratejik olarak önemli eyaletleri dolaşıp kampanya yapacak.

Romney Kampanyasında Ryan Etkisi
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:44 0:00
XS
SM
MD
LG