Erişilebilirlik

Cumhuriyetçi Romney Dün Üç Eyalette Önseçimleri Kazandı


Romney üç eyaletteki önseçimi kazanmasını "büyük bir zafer" olarak tanımladı ve bugüne kadar yapılan önseçimlerde 600'den fazla delege toplayarak en yakın rakibinden 300 delege öne geçti

Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı olmak için yarışan Mitt Romney, dün üç eyalette yapılan önseçimleri kazanarak diğer aday adaylarıyla arasını büyük ölçüde açtı. Dün Maryland, Washington, DC ve Wisconsin'de gerçekleştirilen önseçimlerde büyük başarı kazanan Mitt Romney'le en yakın Cumhuriyetçi politikacı Rick Santorum'la arasında en az 300 delege fark var. Rick Santorum seçim kampanyasını bırakmayacağını ve mücadeleye devam edeceğini açıkladı ancak Cumhuriyetçi Parti içinde Santorum'a yarışı bırakarak Romney'i desteklemesi için baskılar aratıyor. Santorum bu ay Kongre'de temsil ettiği Pennsylvania eyaletindeki önseçimi kazanarak önemli bir başarı elde etmeyi umuyor.

Eski Massachusetts valisi Mitt Romney üçlü galibiyetini dün gece Milwaukee eyaletinde kutladı ve kazandığı üç eyaletteki Cumhuriyetçiler'e destekleri için teşekkür etti. "Bugün çok büyük birgün" diyen Romney, Cumhuriyetçi Parti'nin Bakan Obama'ya karşı mücadeleye yoğunlaşması gerektiğini savunuyor.

Dünkü üç önseçimi kazanması Mitt Romney'in delege sayısını 600'ün üzerine çıkardı. Böylece Romney, en yakın rakibi Rick Santorum'un 300 delege önüne geçmiş oldu. Santorum daha yarışın yarısında olduklarını ve seçim kampanyasını bırakmaya niyeti olmadığını tekrarlıyor. Santorum'un en büyük umudu, 24 Nisan'da Kongre'de temsil ettiği kendi eyaleti Pennsylvania'daki önseçimi kazanarak durumunu güçlendirmek.

Mitt Romney dünkü konuşmalarında Başkan Obama'ya yüklendi, Amerika'nın yaşadığı ekonomik sorunlar ve hızla artan petrol fiyatlarından Obama'yı sorumlu tuttu.

Başkan Obama da dün Cumhuriyetçi adayları şiddetle eleştirdi. Başkan, Associated Press Ajansı editörleriyle yaptığı toplantıda, Cumhuriyetçiler'in bütçe planının, orta sınıf için son derece ciddi sorunlar yaratacağı uyarısında bulundu.

Ekonomik kriz ve petrol fiyatlarındaki artış yüzünden halktan gördüğü destek azalan Başkan Obama, yine de Pazartesi günü yayınlanan bir kamuoyu araştırmasına göre Mitt Romney'den önde gidiyor. USA Today/Gallup araştırması, kayıtlı seçmenlerin yüzde 49'unun bugün seçim yapılsaydı Başkan Obama'ya oy vereceğini gösteriyor. Mitt Romney'i tercih edenlerin oranıysa yüzde 45.

XS
SM
MD
LG