Erişilebilirlik

2016 Rio Olimpiyatları'nda Zika Virüsü Alarmı


2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapacak tesislerden biri, Olimpiyat Stadyumu
2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapacak tesislerden biri, Olimpiyat Stadyumu

Brezilyalı yetkililer, Zika virüsünün bu yaz Rio de Janeiro’da yapılacak Yaz Olimpiyatları sırasında yayılmasını engellemek için alacakları önlemleri açıkladı. Sivrisineklerin yaydığı Zika virüsü yeni doğan bebeklerde bazı bozukluklara ve felçle sonuçlanan bir sendroma neden oluyor

Yetkililer, Ağustos ayındaki müsabakalara ev sahipliği yapacak tesislerin her gün denetleneceğini bildirdi. Sivrisineklerin yaydığı Zika virüsü yeni doğan bebeklerde bazı bozukluklara ve felçle sonuçlanan bir sendroma neden oluyor.

Sivrisineklerin ürediği durgun suların kurutulması da alınacak önlemler arasında.

2016 Rio Olimpiyatları’nın yapılacağı tesislerin denetlenmesine, oyunlardan dört ay önce başlanacak. Yetkililer bu şekilde sivrisineklerin ürediği noktaları tamamen kurutmayı amaçlıyor.

Günlük denetlemeler Olimpiyatlar sırasında da sürecek. Ancak ilaçlama, sporcuların ve ziyaretçilerin sağlığı söz konusu olduğu için sadece belirli ölçüler içerisinde, gerek duyulduğu sürece uygulanacak.

Sağlık uzmanları, mikrosefali yani kafa ölçüsü normalden küçük doğan bebek sayısındaki ve felce neden olan Guillain-Barre sendromu vakalardaki ani artışı, Brezilya’da etkili olan Zika virüsü salgınına bağlıyor.

Amerikan Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi, hamile kadınların başta Brezilya olmak üzere Zika virüsü salgınının etkili olduğu 22 ülkeye sehayat etme planlarını gözden geçirmelerini tavsiye ediyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG