Erişilebilirlik

Reina Saldırısında Ölenler Karanfillerle Anılıyor


Reina Saldırısında Ölenler Karanfillerle Anılıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:34 0:00

Yılbaşı gecesi Reina’daki terör saldırısında hayatını kaybedenler, saldırının gerçekleştiği alanda kırmızı karanfillerle anıldı.

Ortaköy’de yeni yıl kutlamaları için bir gece kulübünde bulunan 39 kişinin, silahlı terör saldırısı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından, saldırının meydana geldiği alanda toplanan vatandaşlar, hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının bulunduğu noktaya kırmızı karanfiller, çelenkler ve Türk bayrakları bıraktı.

Ellerinde dev Türk bayraklarıyla terörü lanetlemek için bir araya gelen vatandaşlar, dernek ve sendikalar teröre karşı birlik, beraberlik mesajı verdi.

Terör saldırısında hayatını kaybedenleri anmak için saldırının gerçekleştiği gece kulübünün önüne gelen Hale Çağlayan, yaşanan terör olaylarından ötürü çok üzgün olduğunu ifade ederken “Ayrışmayı istemiyoruz, bütünleşmek istiyoruz” dedi. Terör örgütlerini öven yazılar değil birleştirici, bütünleştirici yazılar görmek istediğini söyleyen Çağlayan, muhalefetin dışlanmadığı, milletçe birlik, beraberlik içinde yaşayacağımız günler arzuladığını sözlerine ekledi. Kalabalık alanlarda bulunurken tedirginlik yaşadığını belirten Çağlayan, artık rahat ve güven içerisinde yaşamak istediğini kaydetti.

Anma töreninde bulunan Aysel Canekşi de, teröre karşı milletçe mücadele etmemiz gerektiğini belirtirken birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Anma törenine katılan vatandaşlar, kanlı terör saldırısında hayatını kaybedenler için oluşturulan anı defterine düşüncelerini kaydetti.

Saldırının meydana geldiği gece kulübünün önünde çok sayıda polis, elleri tetikte nöbet tutmaya devam ediyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG