Erişilebilirlik

'İranlı Nükleer Bilimciye Suikast'


'İranlı Nükleer Bilimciye Suikast'
'İranlı Nükleer Bilimciye Suikast'

İranlı bir nükleer bilimciye suikast düzenlendiği bildiriliyor. İran’ın resmi ISNA haber ajansı Daryooushi Rezai adlı bilim adamının bugün evinin önünde motosikletli saldırganlar tarafından öldürüldüğünü bildirdi. Saldırıda Rezai’nin eşi de yaralandı.

Geçen yıl İranlı yetkililer önde gelen bir nükleer bilimcinin öldürülmesi ve bir diğerinin yaralanmasından İsrail’i sorumlu tutmuştu. İki ayrı bombalı saldırıda nükleer bilimci Mecit Şahrairi ölmüş; nükleer fizikçi Deridun Abbasi yaralanmıştı. O zaman yayınlanan haberlere göre yine motosikletli saldırganlar bilim adamlarının araçlarına bomba yerleştirmişti.

İran istihbaratı o saldırılarla ilgili olarak 10 kişinin tutuklandığını açıklamış ve zanlıların İsrail istihbarat örgütü MOSSAD’la bağlantılı olduğunu ileri sürmüştü. İsrail iddiaları reddediyor.

İran'la İsrail ve batılı ülkeler arasında Tahran hükümetinin nükleer programı konsunda gerginlik sürüyor. İran nükleer enerji programının sivil amaçlar taşıdığını savunuyor. Batılı ülkeler ise İran'ın nükleer silah geliştirmeye çalışmasından kuşkulanıyor.

STÜDYO VOA

“Görüş ayrılıkları olsa bile İsrail’in güvenliğine taahhüdümüz güçlü” – 7 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:27:46 0:00
XS
SM
MD
LG