Erişilebilirlik

Ramadi Operasyonu Başladı


Irak ordusu ve beraberindeki Şii Haşid El-Şabi milisleri, Anbar vilayetinin başkenti olan Ramadi’yi geri almak amacıyla IŞİD mevzilerine saldırdı.

Saldırıda doğu, batı ve güney cephelerinden roket ve havan topları kullanılıyor.

Iraklı yetkililer, ABD liderliğindeki koalisyon güçlerinin Anbar yakınlarında yaklaşık 29 hava saldırısı düzenlemesinden hemen sonra Anbar’ı kurtarmak üzere büyük bir operasyon başlatacaklarını açıklamışlardı.

Pentagon Sözcüsü Roger Cabiness de koalisyonun Irak ordusunun operasyonuna eşlik etmek üzere hava saldırılarını artıracağını açıkladı.

Irak ordusuna operasyonda Şii ve Sünni milisler de destek veriyor.

Irak hükümeti, Ramadi’nin geri alınmasını, Mayıs ayında kenti IŞİD’in ele geçirmesi sonrasında aldığı eleştiriler sonrasında öncelik yapmıştı.

Koalisyon güçleri de Pazar günü düzenlenen 39 saldırıdan 29’unda Ramadi ve çevresindeki IŞİD mevzilerini hedef alarak Irak ordusuna destek veriyor.

Pentagon’dan yapılan açıklamada, bu saldırılarda 67 hareket noktası, ekskavatör ve zırhlı personel taşıyıcı aracın tahrip edildiğini duyurdu.

BM Irak Yardım Misyonu ile BM Mülteciler Dairesi, 2014 yılı Ocak ayından bu yana Irak’ta 15 bin sivilin öldürüldüğünü, 30 bininin de yaralandığını açıkladı.

STÜDYO VOA

BM’den Gazze’de ‘kıtlık’ uyarısı – 18 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG